Kulttuurigalleriaa tehdään parasta aikaa

0
Aholasta ollaan tekemässä kulttuurigalleriaa, jossa olisi vaihtuvia näyttelyitä, mutta runkona toimisi Aarikka-osio.

Vastine Somero-lehden 31.8. julkaisemaan ”Aarikka-museo” juttuun:

Someron Kulttuuri ry on koko kevään ja kesän ahkeroinut galleriahankkeen tiimoilla. Kulttuurituottaja on tehnyt laskelmia ja suunnitelmia ja rahoitushakemuksia ynnä muuta Jokivarsikumppaneille. Ja onneksi meillä kulttuuri ry:ssä on tarpeeksi niitä Arja Torkkomäen peräänkuuluttamia tutkintoja, että osaamme sekä tehdä hakemuksia että myös saada rahoitusta.

Kulttuuri ry:n oman rahoituksen ja projektirahoituksen takaamana olemme aloittaneet Aholan remontin yhdessä kaupungin kanssa ja hanke etenee aivan suunnitelmien mukaan.

Varmasti kaupunki tulee jossain vaiheessa mukaan myös rahoituksen muodossa, toivottavasti.

Kulttuuri ry ei ole Aholasta tekemässä pelkkää Aarikka-museota, vaan laajaa kulttuurigalleriaa, jossa on tarkoitus tuoda esille muutakin somerolaista osaamista vaihtuvien näyttelyiden myötä. Aarikka-osio tulee olemaan runko, jolla galleria lepää, mutta Somerolla on niin paljon kulttuuriosaamista, että sitä on syytä tuoda esille laajemminkin.

Olen hyvin iloinen ja kiitollinen kiinnostuksesta galleriaa kohtaan – koko kaupungin galleriaahan tässä tehdään, mutta toivoisin, että asiasta kiinnostuneet ottaisivat rohkeasti yhteyttä Kulttuuri ry:hyn, eivätkä vain lehtien palstoilla päivittelisi asiaa.

Olla-Riitta Mäkelä

kulttuuri ry:n puheenjohtaja