Kunniakäynti Somerolla Baddingin merkeissä

0
Jukka Rajala halusi käydä Baddingin haudalla. Hän ajeli Somerolle Muoniosta.

Teksti ja kuvat Eija Komu

Toimittaja Jukka Rajala julkaisi 2018 järjestyksessä toisen Badding -elämäkerran Kaita polku. Rauli Badding Somerjoen tarina. Viime viikolla hän ajeli kotoaan Muoniosta Hämeenlinnan kautta Somerolle muun muassa käydäkseen Baddingin haudalla.

Somerolla hän on toki ennenkin käynyt. Elämäkertaa työstäessään hän majaili Pajulassa Baddingin sielunveljen, molempien elämäkertojen tärkeän informantin Rafe Tanskasen luona. Kaveruksilla riitti juttua tälläkin visiitillä.

Jukka Rajala vei ruusut Baddingin haudalle.

Laivat-levyn julkaisutilaisuudessa Lahden Torvessa vein ruusun Baddingille. Hän ilahtui kovasti siitä. Menen haudalle kunnioittavin mielin. Se on tärkeä monumentti. Baddingin rakkaus kotiseutuunsa säilyi kaikesta huolimatta. Täällä Badding on aiheesta esillä, mutta välillä miettii, onko kiinnostus sittenkään aitoa.

– Remontti on kylläkin hyvä juttu; en näe siinä mitään ristiriitaisuuksia, jos se toteutetaan rehellisesti.

– Kioski on ihan okei. Badding-puustia en tosin ole maistanut. Se on vähän mautonta; kaikkea ei tarvitsisi tuotteistaa. Tänne voisi rakennella vielä Badding-luontopolun niihin maisemiin, joissa hän samoili. Siinä voisi olla infotauluja kasveista ja eläimistä.

Jukka Rajalan mielestä Badding kuuluu kaikille sukupolville.

– Nuoret ovat löytäneet Baddingin Facebook-ryhmän ja levynkeräilyryhmien kautta. Myös uustulkinnat saavat kiinnostumaan Baddingista, vaikkei kukaan tietenkään vedä vertoja hänelle. Olen samaa mieltä kuin Marko Haavisto: tehkööt vain. Veikkaan, että Ville Valon tulkintojen kautta kiihkeimmät HIM-fanit ulkomaillakin ovat löytäneet Baddingin.