Tour de Hammer päätökseen

0
Podiumilla Silja Kosonen, Krista Tervo ja Suvi Koskinen.

Teksti Aulis Tiensuu

Moukarinheiton kesän kotimainen Tour de Hammer -kilpailukiertue päättyi Rovaniemellä heitettyyn päätöskisaan. Aiemmin oli kisattu jo Kankaanpäässä, Somerolla ja Kaustisilla. Kilpailu sarjan kärkisijoista oli äärimmäisen jännittävä, sillä ne ratkesivat vasta viimeisessä kilpailussa. Someron Esan Henri Liipola oli lopulta miehissä toiseksi paras ja saman sijan sai myös Silja Kosonen naisten kilpailussa.

Krista Tervo ja Silja Kosonen olivat kolmen kilpailun jälkeen tasapisteissä 34. Keskinäisessä kilpailussa Tervo oli Rovaniemellä voittovuorossa heittäen 71,37 ja nousi näin sarjan voittajaksi 36 pisteellä. Kososen paras heitto kantoi 68,12, jolla hän ei pystynyt kasvattamaan pistemääräänsä. Kilpailun kolmas niin Rovaniemen osakilpailussa tuloksella 66,01 kuin yhteispisteissäkin oli Suvi Koskinen , 31 pistettä.

Miesten kilpailu oli vielä tasaisempi, sillä kolme parasta Aaron Kangas , Henri Liipola ja Tuomas Seppänen olivat yhden pisteen sisällä toisistaan. Kilpailun voiton vei Aaron Kangas tasapistein 34 Henri Liipolan kanssa. Kilpailu ratkesi huomioitavien kilpailujen yhteismitan perusteella ja siinä Kangas oli 44 senttiä edellä. Tuomas Seppänen oli kolmas 33 pisteellä.

Rovaniemen kilpailun voitti Liipola tuloksella 72,64, toisena oli Seppänen 72,29 ja Kangas jätettiin tällä kertaa kolmanneksi lukemin 68,91. Kilpailun kahdeksas oli Max Lampinen tuloksella 62,08.

Kokonaissarjan kolme parasta saivat matkarahoikseen rahapalkinnot 500, 300 ja 200 euroa.

Rovaniemen kisojen yhteydessä pidettiin myös Suomen Moukarinheittäjät -yhdistyksen vuosikokous, jossa Silja Kosonen palkittiin vuoden erinomaisista saavutuksistaan.