Luottamushenkilöitä rekrytoinnin avuksi

0

Tilakeskuksen päällikkö Jari Kauppi jäi työstään pois 18.8. alkaen. Uuden viranhaltijan haku alkaa.

Teknisen lautakunnan kokouksen esityslistaan oli kirjattu, että rekrytoinnin valintatyöryhmään kuuluu kaupunginjohtaja/hallintojohtaja, teknisen lautakunnan puheenjohtaja ja tarvittaessa 1–2 muuta luottamushenkilöä.

Lautakunta päätti kasvattaa joukkoa ja valitsi ryhmään edustajan neljästä suurimmasta valtuustoryhmästä.

Valintatyöryhmän puheenjohtajaksi tuli Harri Känkänen (ps.). Muut jäsenet ovat Kalle Malin (kok.), Leena Pyykkö (sd.) ja Mikko Älli (kesk.).

Valintaryhmä valitsee hakijoiden joukosta haastatteluun kutsuttavat, haastattelee hakijat ja valmistelee teknisen lautakunnan käyttöön näkemyksensä virkaan valittavasta henkilöstä.

Ilmoitus paikasta laitettiin eteenpäin heti viime viikolla. Tekninen johtaja Marko Mäkinen myöntää, että haku luonnollisesti pyritään käynnistämään pikaisesti. Joka tapauksessa rekrytointi vie aikaa.

– Siinä saattaa kulua jopa useampia kuukausia. Nyt kun Jari jäi pois, tekeviä käsiä vähemmän.

Viran kelpoisuusvaatimuksena on vähintään teknillisen oppilaitoksen tai ammattikorkeakoulussa suoritetun talonrakennustekniikan tutkinto tai muu soveltuva korkeakoulututkinto.

Viran tehtäväkohtaiseksi palkaksi on aiemmin vahvistettu 3 829 euroa. Valinnassa sovelletaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Uusi rakennusmestari lähteneen tilalle on tarkoitus valita Somerolle sen jälkeen kun tilakeskuksen päällikön valinta on saatu tehdyksi.

– Ajatus on, että tilakeskuksen päällikkö saisi sitten itse osallistua omien alaistensa valintaan, Mäkinen luotsaa.

Pienillä voimilla on tarkoitus on pärjätä.

– Kyllä tilanne tällä hetkellä on se, että tiettyjä asioita jää tekemättä. Olemme käyneet lävitse, mitä hankkeita ja mitä tavoitteita jää kesken tai tekemättä.

– Työt vaativat tällä hetkellä priorisointia. Kun kaksi henkilöä nopealla aikataulla lähtee, niin jossainhan se näkyy, Marko Mäkinen huomauttaa.