Marika Klossnerille ja Jymylle paimennuksen Suomen mestaruus

0
Tuomari Mikaela Wikberg (vas.) ja paimennukset parhaat koirakot: Marika Klossner ja Jymy, Mia Arteka ja Kemi Das sekä Tuula Hietanen ja Woollandian Raikuli.

Marika Klossner ja Jymy-koira voittivat Suomen mestaruuden Kennelliiton virallisissa paimennuksen mestaruuskokeissa. Mestaruuksista miteltiin Toivolan lammastilalla Kuusjoella ja Nietosvaaran lammastilalla Kiikalassa.
Karsintojen jälkeen kisojen finaali järjestettiin kansainvälisen tyylin mukaisella niin kutsutulla isolla radalla.
Radalla oli kaksoishaku, jossa koira hakee ohjatusti kaksi eri kymmenen lampaan laumaa, noin 450 metrin etäisyydeltä, yhdistää ne ja ajaa niillä merkityn radan. Lopuksi laumasta erotellaan (käsin koskematta) 15 merkitsemätöntä lammasta erikseen ja jääneet 5 merkittyä lammasta ajetaan häkkiin. Suoritusaikaa mestaruuskokeessa oli 30 minuuttia.
Tuomari arvioi koirakon suoriutumista; lampaita pitää käsitellä kunnioituksella ja huolellisesti. Niitä tulee kuljettaa koiran ohjaamana suoria linjoja pitkin merkittyä rataa, tehtävät annetuin ohjein suorittaen.