Mico Lampinen ja Silja Kosonen paransivat SE-tuloksiaan

0
Mico Lampinen

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esaa edustava Mico Lampinen teki suomalaista kiekonheiton historiaa heittämällä kaikki sarjat huomioiden ensimmäisenä yli 70 metriä Rovaniemen heittokisoissa. Lampinen heitti P15-sarjan kilon kiekkoa 70,36, jolla oma aiemmin tänä kesänä heitetty Suomen ennätys parani 1,11 metriä.

Tulos syntyi kilpailun viidennellä kierroksella. Valmentajaisä Tero Lampisen mukaan tuulesta ei saanut apuja, kun oli täysin tyyntä, eikä seitsemän asteen koleuskaan suosinut. Hyvä vastatuuli voi tuoda heittoihin mittaa lisää jopa viitisen prosenttia.

Puolituntia ennen kiekkokisaa Mico Lampinen verrytteli heittämällä M17-sarjan viiden kilon moukarikisassa toiseksi uudella ennätyksellään 61,74. Aiempi viime vuodelta peräisin ollut ennätys parani lähes seitsemällä metrillä. Kilpailun voitti isoveli Max Lampinen tuloksella 77,40.

Silja Kosonen on tulossa tänään kello 10 ja huomenna kello 11.30. Finaali kisataan lauantaina kello 15.05.

Silja heitto-ottelun SE-tulokseen

Silja Kosonen kokosi heitto-ottelussa uudet N19- ja N22-sarjojen Suomen ennätyksen 4186 pistettä voittaessaan naisten kilpailun Rovaniemellä. Kososen heittosarja oli kuula 11,89, kiekko 42,96, moukari 67,20, keihäs 29,57 (oma ennätys) ja painonheitto 18,70.

Kosonen paransi selvästi omaa viime vuonna tekemäänsä 19-sarjan SE:tä 4065 sekä Suvi Koskisen kahden vuoden takaista 22-sarjan SE:tä 4122. Kososen tulos on naisten kaikkien aikojen toiseksi paras eikä jäänyt enää kauaksi Koskisen vuosi sitten tekemästä naisten SE-tuloksesta 4240.

Koskinen oli tälläkin kertaa tiukka vastus Kososelle kooten 4172 pistettä, mutta seuraaviksi sijoittuneet Julia Kivinen ja Krista Tervo jäivät sitten jo alle 3400 pisteen.

Esan Marika Virtanen voitti naisten vastaavan heitto-ottelun Uudessakaupungissa kokoamalla 3266 pistettä. Virtasen tulossarja oli 8,03, 31,46, 50,75, 23,40 ja 13,92, joista kaikki muut moukaria lukuun ottamatta olivat henkilökohtaisia ennätyksiä.

ESAN miesten viestijoukkue juoksi Oulun SM-viesteissä 4×100 metrin alkuerissä 11. parhaan ajan 46,44. Joukkue, jossa juoksivat J uho Leppä, Eemeli Salomäki, Julian Rauhaniemi ja Teemu Holttinen , oli osin varamiehinen, sillä vakiokoonpanosta puuttui seiväsmies Tommi Holttinen , joka valmistautuu ensi viikonlopun seiväskilpailuun Kenian Nairobissa.