Mico Lampinen maailmanlistan neljänneksi kahdessa lajissa

0

Teksti Aulis Tiensuu

Someron Esaa edustava P15-sarjan Mico Lampinen kilpaili loppuviikon aikana kiekossa ja moukarissa M17-sarjan välineillä ja nousi molemmissa lajeissa ikäluokassaan tämän vuoden maailmanlistan neljänneksi. Torstaina hän heitti Helsingissä kiekkoa 54,89 ja sunnuntaina Somerolla moukaria tasan 64 metriä.

Kiekkotulos on myös M17-sarjan kauden kärkitulos Suomessa ja kaikkien aikojen toiseksi paras 15-vuotiaan 1,5 kilon välineellä heittämä. Juha Tuokon 27 vuotta sitten heittämästä ikäluokan SE:stä tulos uupuu enää vajaan metrin.

Somerolla kolmanneksi sijoittunut Mico paransi viikon ikäistä moukaritulostaan yli kaksi metriä heittäen kaikilla kuudella heitolla yli entisen ennätyksen. Viisikiloisella heitetty tulos on ikäluokassaan tänä vuonna Suomen toiseksi paras ja kaikkina aikoina seitsemäs uupuen vajaat kaksi metriä isoveli Max Lampisen kaksi vuotta sitten vastaavan ikäisenä heittämästä kaikkien aikojen kolmostuloksesta.

Someron M17-moukarikisan kuudes oli Esan Lauri Kakko tuloksella 47,71.