Millainen koulu olisi paras opintien aloitukseen?

0
Amanda Aaltonen ja Elisa Aaltonen

– Oma kouluni on kiva. Siellä on mukavia kavereita ja opettajia. Koulumatkan kuljen välillä pyörällä. En muista, kuinka pitkä matka on, sanoo urheilukisojen palkintojenjakotilaisuudesta pongattu Elisa Aaltonen ja kääntyy äitinsä Suvi Lehtosen puoleen.

– Vähän vajaat kolme kilometriä. Elisa käy Kirkonmäen koulua ja se on tosi hyvä koulu. Koulun alkuun sopii minusta parhaiten pieni koulu, jossa on myös pienet ryhmät, äitinsä sanoo.

Pikkusisko Amanda Aaltonen käy eskaria, mutta sanoo yhtä aikaa odottavansa ja jännittävänsä jo kovasti koulun alkamista. Myös hän haluaa Kirkonmäen kouluun.

Tanja Karoliina Korhonen

– Sellainen koulu, jossa on paljon oppilaita, jotta on myös paljon kavereita. Joensuun koulu, jossa nyt käyn töissä, on minusta juuri sopivan kokoinen, vastaa Tanja Karoliina Korhonen.

Juha Koskela

– Joensuun koulu oli hyvä sellaisena kuin se kaksikymmentä vuotta sitten oli. Siellä oli oikeanlainen fiilis. Se on juuri oikeankokoinen koulu, vastaa Juha Koskela.

Elina Oksanen

– Pieni kyläkoulu. Itse kävin kaksi ensimmäistä luokkaa Leppäkorvessa, jossa ne oli yhdistetty samaan huoneeseen. Kolmannella luokalla siirryin isompaan kouluun ja koulumatka piteni. Välillä se harmitti, mutta toisaalta matkaseurana oli aina kavereita, kertoo Elina Oksanen.