Minkälaisia kommentteja on tullut Someron syrän -hankkeesta?

0
Hankkeeseen liittyviä vaiainnekuvia (tekijät: Valtteri Kaarlamo, Anselmi Moisander, Dennis Somelar).

Kaupunki on pyytänyt ja saanut kommentteja kaupunkikeskustan kehittämistä koskevasta Someron syrän -hankkeesta. Hankkeeseen kuuluu kolme tilaisuutta, joissa esitellään suunnitelmia sekä kerätään palautetta.
Ensimmäinen osallistamistilaisuus oli kesäkuussa ja toinen on torstaina 9.9. Verkossa järjestettävässä tilaisuudessa käydään läpi projektiryhmän laatimat viitesuunnitelmat, keskustellaan kehittämisehdotuksista sekä kirjataan huomioita, joita osallistujat esittävät suunnitelmia koskien.
– Lähtökohtana tehtävälle työlle on keskustan elinvoimaisuuden ja yhteisöllisyyden turvaaminen ja lisääminen. Keskeiset teemat tässä ovat torin siirto Kiiruun puiston viereen ja Joensuuntien katuympäristön kehittäminen, virkistysreittien parantaminen ja erityisesti nuorisolle suunnattujen toimintojen (skeittiparkki, koripallokenttä) lisääminen, sanoo kaupungin kehittämisasiantuntija Antti Leino.
Mukaan voi ilmoittautua kaupungin nettisivuilla olevan linkin kautta.
Jo nyt kaupungin asukkaat ovat jättäneet mielipiteitään, joita voi lukea kaupungin verkkosivuilta. Tässä joitakin otteita:
”Linja-autoaseman siirto torille lopettaisi lähiyhteyden Matkahuoltoon, mikä on melkoinen ongelma monille yrittäjille, (ja kaupunkilaisille) sillä Matkahuollon toiminta saattaisi loppua, kuten muutama vuosi sitten tapahtui. Onneksi uusi yrittäjä löytyi läheltä Keilahallilta, mutta Jukolan talossa tai liikerakennuksessa ei ole toimintaa, johon Matkahuolto voisi sivuelinkeinona sijoittua. Ei olisi järkeä, että bussit ajaisivat keskustan läpi Matkahuoltoon.”
”Voisihan toria ajatella kehitettävän nykyisen linja-autoaseman alueelle, jossa on väljää tilaa ja tarvettakin kehittää alueen viihtyisyyttä. Nykyisellään aseman alue aivan keskeisellä paikalla on kolkko ja viimeistelemätön.”
”Kiiruun puiston puusto kannattaa säilyttää. Jo nyt näkymä puistoon on Joensuuntieltä ja Kiiruuntieltä tarpeeksi avoin. Puut luovat todellista puistotunnelmaa ja kaivattua varjoa helleaikoina järjestettäviin tapahtumiin.”