Neljä koronatartuntaa Tervaskannon Tyyne-kodissa

0

Somerolla kaupunki tiedottaa, että koronatartuntoja todetaan täällä edelleen satunnaisesti. Kahden viime viikon aikana tartuntoja on todettu yhteensä 8 ihmisellä. Joensuun koulun sekä palvelutalo Tervaskannon tilannetta seurataan edelleen tiiviisti.

Tervaskannon Tyyne-kodissa on todettu eiliseen 9.9. mennessä yhteensä 4 tartuntaa. Suosituksena on, että vierailuja Tyyne-kodissa pyydetään välttämään 20.9.2021 saakka.

Varsinais-Suomen koronatilanne on juuttunut paikalleen. Ilmaantuvuus ja tartuntamäärät ovat pysyneet samalla tasolla kuin viikko sitten. Tuorein 14 vuorokauden ilmaantuvuus 100 000 asukasta kohti on Varsinais-Suomen sairaanhoitopiirissä 172,4 (Somero 92,5). Viikko sitten ilmaantuvuus oli 175.

Testausmäärät ovat Varsinais-Suomessa pysyneet korkeina. Positiivisten tulosten osuus koronatesteistä on myös pysynyt korkeana, tällä hetkellä se on 3,9 prosenttia.

Viime viikolla Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiri linjasi, että täysin rokotettujen (kaksi koronarokoteannosta ja viimeisestä annoksesta yli kaksi viikkoa) henkilöiden ei jatkossa tarvitse hakeutua koronanäytteenottoon, jos heillä on vain lieviä hengitystieinfektion oireita. Tämä suositus ei koske henkilöitä, joiden tiedetään altistuneen koronavirustartunnalle eikä sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijöitä. Heidät testataan edelleen matalalla kynnyksellä. Kaikki vaikeasti oireilevat testataan luonnollisesti edelleen.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 13 potilasta, josta alle viisi on tehohoidossa. Potilasvaihtuvuus on suurta ja edelleen suurin osa potilaista ovat rokottamattomia. Niillä alueilla Varsinais-Suomessa, joissa rokotuskattavuus on alhainen, todetaan myös eniten koronatartuntoja.

Hallitus hyväksyi maanantaina 6.9. uudistetun hybridistrategian koronaepidemian hallintaan ja tämä tarkoittaa lähitulevaisuudessa muutoksia Varsinais-Suomen koronakoordinaatioryhmän toimintatapoihin. Paikallisten toimenpiteiden merkitys korostuu entisestään. Mitä tämä tarkoittaa käytännössä varmistuu lähiviikkoina. Ainakin epidemiavaiheista luovutaan. Niillä tautitilanne on luokiteltu perus-, kiihtymis- ja leviämisvaiheeseen.

Koronakoordinaatioryhmä piti kaikki suositukset ennallaan. Ainoa muutos on rokotusvälin lyhentäminen. Rokotusväli saa THL:n tuoreen suosituksen mukaan olla kuusi viikkoa aikaisemman kahdeksan viikon sijaan.

Somero-lehden toimitus julkaisee edelleen kokonaan maksuttomina sellaiset koronapandemiaan liittyvät jutut, joissa kansalaisille annetaan toimintaohjeita ja jotka edistävät ihmisten turvallisuutta ja terveyttä.​