Neljä ammunnan SM-kultaa

0
Tero Hovilan kohdalla pätee vanha totuus, että kokemus auttaa tuloksen tekemisessä.

Kiväärin ikäkausiammuntojen SM-kisoissa Tero Hovila otti tyytyväisenä vastaan menestyksensä kotiradalla Halikon Hevonpäässä.

Tuloksena oli makuukisan ja 3×20 laukauksen asentokisan voitot ja henkilökohtaiset SM-mitalit. Lisähöysteet Hovila viimeisteli joukkuekisan myötä, josta myös tuli kaksi kultaa

M50-sarjassa ampunut ja Salon Seudun Ampujia edustava Tero Hovila toteaa, ettei kotirata, vaikka niin voisi kuvitella, antanut juuri lainkaan etua muihin ampujiin nähden.

Kotirata tuli nyt ensimmäisen kerran vastaan ikämiehissä. Edellinen voitto Halikossa tuli 2017 yleisessä sarjassa.

– Kotiradalla ei ole tässä niin kauheasti vaikutusta. Olen ampunut suurin piirtein kaikki Suomen ampumaradat. Varsinkin kisoja järjestäviä ratoja, joilla on elektroniset tuloslaitteet, ei kuitenkaan ole niin paljon Suomessa. Ne ovat kaikille tuttuja. Ja niissä järjestetään tietysti muitakin kisoja kuin SM-kisoja, Hovila pohtii.

Hovila lisää, että aikana ennen koronaa hän saattoi käydä kolmekin kertaa vuodessa samalla radalla. Kaikki radat ovat tietyllä tavalla tuttuja. Ja kisoja on takana kohta peräti 40 vuoden ajalta.

Hovila arvostaa Salon rataa, se on yksi Suomen parhaita ampua.

– Tällä kertaa sinne osui tuuli poikkeuksellisesta suunnasta ja se hieman vaikutti. Siksi yleinen tulostaso ei ollut samaa tasoa, mitä se Salossa normaalisti on.

– Mutta yleisesti se on niinkin, että kun sä saat itselle hyvän fiiliksen ja löydät oikeat tuulet, mihin sun pitää ampua, niin pystyt siinäkin ampumaan hyvin. Mutta jos sä hukkaat, etkä löydä mihin keliin sun pitäisi ampua, niin silloin olet vaikeuksissa, Hovila avaa lajin saloja.