Nyt kaivataan vapaaehtoisia ulkoiluystäviä

0

Vapaaehtoistyö.fi-hankkeen visio on: Auttamalla toisiamme Suomi on parempi paikka kaikille. Someron seurakunta on ollut vapaaehtoistyo.fi-portaalin käyttäjänä vuodesta 2018. Sieltä löytää vapaaehtoistehtäviä ja niihin pääsee ilmoittautumaan sitä kautta. Someron seurakunnan tehtävät löytyvät sen kotisivujen kautta.

– Koronan aikaan eristyneisyyden tunne ja yksinäisyys ovat korostuneet, vapaaehtoisia kaivataan todella kipeästi. Ikäihmisten toimintakykyä ja kotona pärjäämistä halutaan tukea vapaaehtoisten ulkoiluystävien kautta. Seurakunta ja kaupungin liikuntatoimi suunnittelevat yhteistä ulkoiluystäväkurssia aikaisempien hyvien kokemusten pohjalta, kertoo seurakunnan vapaaehtoistyönohjaaja Essi Torkkomäki-Ryhtä.

Liikuntatoimesta tulee Voimaa Vanhuuteen -hankkeen kouluttama ohjaaja kurssille ja seurakunnan puolelta huolehditaan vapaaehtoisten organisoinnista. Kurssin ajankohta varmistuu pian, mutta halukkaat voivat ilmoittautua jo nyt Torkkomäki-Ryhtälle.

– Vapaaehtoistyöhön ei tarvita kuin suuri sydän, sitoutumista ja vähän aikaa. Tehtäviin perehdytetään ja koulutusta on tarjolla. Tukena työssä on seurakunnan vapaaehtoistyönohjaaja, Torkkomäki-Ryhtä sanoo.

Avunpyyntöjä varten seurakunnan kotisivuilla on yhteydenottolomake, sitäkin kautta voi pyytää vapaaehtoista arkiystävää tai saattajaa asiointireissulle.