Päivärinnan liigadebyytti oli valmentajan mieleen

0
Sami Päivärinta

Teksti Juha Laakso

Somerolaisjääkiekkoilija Sami Päivärinta pelasi viime lauantaina uransa ensimmäisen ottelun miesten SM-liigassa.
Rauman Lukkoa edustavan Päivärinnan liigadebyytti tapahtui raumalaisten vieraillessa perivihollisensa Porin Ässien kotiluolassa. Keskushyökkääjänä pelaavalle Someron Pallon kasvatille ei kirjattu tehomerkintöjä, mutta joka tapauksessa liigaura oli hienoa aloittaa makealla 6–0 vierasvoitolla.
Loukkaantuneen norjalaissentteri Michael Hagan tuuraajaksi kutsuttu Päivärinta sai pelivastuuta kohtalaisen mukavasti, eli lähes 12 minuutin edestä. Hän istui kahden minuutin jäähyrangaistuksen ja oli jäällä kahden Lukon viimeistelemän maalin aikana, joten liigaura käynnistyi hienosti tehosaldolla +2.
Aloitukset Päivärinta hoiteli juniorisarjoista tutulla varmuudella. Kymmenestä aloituksestaan hän voitti seitsemän ja voittoprosentti (70) oli, yhdessä seurakaveri Arttu Ilomäen kanssa, kaukalon paras.

”Ei huimannut pätkän vertaa”

Viime kaudella Päivärinnan ja muut lukkolaiset nuorten Suomen mestaruuteen luotsannut miesten joukkueen nykyinen päävalmentaja Marko Virtanen kehui Porin ottelun lehdistötilaisuudessa somerolaisen liigastarttia vuolaasti.
– Hän on erittäin kypsä pelillisesti lukemaan peliä; ei kyllä huimannut pätkän vertaa. Upea peli häneltä, ei aristellut yhtään ja oli siinä jotain maalipaikkaakin, Virtanen suitsutti kehuja 18-vuotiaalle liigatulokkaalle.
Jo sunnuntai-iltapäivänä Päivärinta oli jälleen tositoimissa kaukalossa. Hän saalisti maalin ja syöttöpisteen tehot Lukon kukistaessa nuorten liigan kotiottelussaan Mikkelin Jukurit maalein 5–2.
Päivärinta on kuulunut jo jonkin aikaa Lukon edustusmiehistön harjoitusrinkiin ja aiemmin tällä kaudella hän sai tililleen uransa ensimmäiset (2) ottelut Mestarien liigassa (CHL).