Palkittu Tango del norte Kiiruulla

0

Someron Kulttuurin syyskauden avajaiskonserttina kuullaan ensi lauantaina 4.9. Kiiruun talossa Tango del norte – Piazzolla 100.
Konsertti on kunnianosoitus suurelle tangon uudistajalle, Astor Piazzollalle, jonka syntymästä tulee tänä vuonna kuluneeksi sata vuotta.
Esiintymään tulevan Tango del norten ohjelmassa on niin Piazzollan rakastetuimpia hittejä kuin myös vähemmän soitettuja helmiä.
Astor Piazzolla tunnetaan virtuoosisena bandoneonistina ja uuden tangon kehittäjänä. Hän yhdisti musiikissaan tangoon elementtejä klassisesta musiikista ja jazzista, minkä seurauksena syntyi aivan omanlaisensa tangon tyylisuunta, Tango nuevo (uusi tango).
Piazzolla sävelsi elämänsä aikana valtavan määrän musiikkia ja oli oman aikansa supertähti, esiintyen suurimmilla lavoilla ympäri maailmaa ja tehden yhteistyötä muiden huippumuusikoiden kanssa yli genrerajojen. Tänä päivänä Astor Piazzolla on varmasti maailmalla tunnetuin nimi tangomusiikin saralla.
Tango del norte on alansa huipuista koostuva yhtye, jonka taival on alkanut 2011 Astor Piazzollan musiikista. Tämä kiertue juhlistaa yhtyeen 10-vuotista uraa.
Yhtyeen muusikot ovat olleet tango-opissa Buenos Airesissa ja Yhdysvalloissa.
2016 Tango del norte julkaisi ensimmäisen CD-levynsä Raíces de pasión argentiinalaisen laulajan Romina Biancon kanssa ja 2018 julkaistiin duolevy Solos & Duos.
Yhtye voitti tänä vuonna duo-kokoonpanolla toisen palkinnon kansainvälisessä Piazzolla-kilpailussa: Astor Piazzolla – Città di Trani.
Yhtyeessä soittavat Heikki Hämäläinen, sello, Sami Pirttilahti, bandoneon ja Ville Westergård, piano.