Puskista, koulusta, koirista…

0

Ajan päivittäin Salontietä ja taas aamujen ja iltojen pimetessä seuraan yhä rehevämpien puskien kasvua kauhulla. Tiellä juoksee peuroja syksyisin valtoimenaan ja näkyvyys ojanvarsipusikoiden takia pellolle on todella huono. Raivataanko niitä säännöllisesti, vai kuuluuko hoito kenellekään?
Peuroja väistelevä

Jos Kirkonmäen koulua ei lakkauteta, on Kirkkotien liikenneongelmaan tehtävä toimivia ratkaisuja. Henkilöautoillaan lapsiaan tuovat ja hakevat tukkivat tien koulun alkamis- ja päättymisaikoina täysin. Siinä pitäisi kuitenkin myös muun liikenteen kyetä liikkumaan kyseisinäkin ajankohtina. Vaikka tietä on levennetty, ongelma ei ole poistunut. Henkilöautot tukkivat tien busseilta ja takseilta, jolloin näiden on pakko ajaa rinnalle ja näin koko tie on tukossa. Henkilöautot pitää saada pois tai kieltomerkein estää liikenteen tukkiminen sallimalla koulun eteen pysäköinti vain koulukyydeille. Lisäksi ongelma on vaaralliset nopeudet Kirkkotiellä. Pitäisikö lapsiaan tuoville ja hakeville sallia sittenkin ajaminen koulun pihalle ulko-ovien eteen? Niin lasten ei tarvitsisi edes kävellä.
Se järkikulta

Löydetty Heikintieltä pronssinen sormus, missä punainen kivi. Soita, jos sormus on sinun.
044 5353 757

Kyllä on yrittäjän hankala pitää pientä kahvilaansa auki, jos asiakkaat ajavat ohi. Poiketaanpas ahkerasti kahveelle turisemaan. Ehtii sinne lauantaisaunaan illallakin.
Tul kaffel!

Kun nyt Oinasjärven ympäristössä koirat haukkuvat yötä päivää, niin auttaisiko asiaan koiravero? 1800 -luvun jälkimmäisellä puoliskolla Suomeen määrättiin koiravero. Seurauksena oli, että kun koirista luovuttiin, niin tilalle tulivat sudet. Haukunnallaan, joskin häiritsevällä, koirat ilmoittavat reviireistään, joita susiserkut kunnioittavat ja nyt kun riistaa on riittävästi saatavilla, ei sen takia tarvitse turvautua laihaan ja mauttomaan koirapaistiin.
Teuvo Kuu-Karkku

Mikä syy on kaupungin johdolla ”piiloutua” kaupungintalolla kulunvalvonnan taakse, ja että kaupunkilaisten pitää sopia asioinnistaan ennakkoon. Terveysturvallisesti vapaa asiointi, avoimet ovet ja toimiva puhelinpalvelu. Olette kaupungin veronmaksajien palveluksessa.
Minä

Nyt käydään paljon ympäristökaupunkien isoissa marketeissa. Keitetään kahvit sitten kotona, kun kylän kuppilassa on korkeat hinnat. Eikös vaan olekin niin, että oman paikkakunnan palvelut ovat aina edullisia, niin kauan kuin niitä on olemassa. Muistetaan tämä!
Ollaan kaukonäköisiä

Kun nyt kaupungintalolle ollaan teettämässä remontteja aulatiloihin, niin eikö vihdoin saataisi päivitettyä talon wc:t asiallisiksi ja esteettömiksi? Nykyiset, 70-luvun väriset vessat ovat liian pieniä, kuin komeroita. Rollaattorilla liikkuva ihminen ei mahdu asioimaan, varsinkaan autettuna. Kaupungintalon esteettömyys ei toteudu, mikä vaalien ja kaikkien ihmisten äänestämisoikeuden toteutumisen kannalta olisi todella tarpeellista. Korjauksia odottaen.
Riitta Torkkomäki

Viime lehden 3.9. tekstareihin oli virhe kirjoittajan etunimessä. Oikea nimi olisi ollut Ari Uotila.
Toimitus