Raila Hakamäkeä muistettiin muistiystävällisyydestä

0
Seniorineuvoja Raila Hakamäki sai tunnustuksen muistikahvilaväen silmien alla.

Seniorihoitaja Raila Hakamäki oli iloisen hämmentynyt, kun kuuli saavansa tunnustusta. Salon Muistiyhdistys, jonka toimialueeseen Somerokin kuuluu, antoi hänelle Muistiliiton myöntämän kunniakirjan muistiystävällisistä teoista. Sen hän sai muistipäivän tilaisuudessa Muistikahvilassa Toimistohotellilla.

Perusteluina on, että henkilö tukee muistisairaan henkilön ja hänen perheensä hyvinvointia ja vähentää muistisairauteen liittyviä ennakkoluuloja sekä lisää muistiystävällisyyttä omassa työssään.

Raila Hakamäki on työskennellyt kaupungilla muistineuvojana ja antanut tukeaan ja asiantuntemustaan muiden käyttöön. Hän on tehnyt sen omalla ihmisläheisellä tavallaan ja antanut huumorinkukan kukkia. Hän toimii myös Salon Muistiyhdistyksen hallituksessa ja ollut mukana Someron Muistikahvilassa.

Nyt hän on aloittanut työskentelyn seniorineuvolassa. Hakamäen periaate on matalan kynnyksen palvelut. Hän kannustaa hakemaan apua ja tukea periaatteella ”ei ole tyhmää kysymystä eikä liian pientä vaivaa”.

On tarjolla ohjausta ja neuvontaa kaikille, joita muistiasiat mietityttävät. Vertaistukiryhmiä on niin sairastuneille, läheisille kuin pariskunnille. On muistikahviloita ja monenlaisia toiminnallisia ryhmiä.

Raila Hakamäki sanoo, että kannattaa lähteä toisten joukkoon jutustelemaan. Yksinolo syö toimintakykyä.

Muistisairautta sairastaa Suomessa noin 200 000 ihmistä, ja yhdessä läheistensä kanssa he ovat lähes viidesosa Suomen väestöstä.