Ravintola Lilja avasi ovensa

0
Diana Knappsberg ja Matin Mustafa ovat ravintola Liljan yrittäjäpariskunta. Mukana auttavat Nora Khalifa (vas.) ja Aziz Amedi (oik.).

Pariskunta Diana Knappsberg ja Matin Mustafa ovat avanneet ravintola Liljan Joensuuntien alkuun.

Oman yrityksen perustaminen on ollut 29-vuotiaan Matin Mustafan haave pikkupojasta.

– Nyt se on totta, iloitsee kokkikoulun käynyt ja muiden ravintoloissa työskennellyt Mustafa.

– Kiva, että pystyy tekemään töitä itselle; meitä, perhettä ja somerolaisia varten, jatkaa kumppani Diana Knappsberg.

Heidän mielestään Somerolle mahtuu yksi ravintola lisää.

– Pitää luottaa itseensä, omaan työhönsä ja siihen, että pärjäämme. Siitä se lähtee.

Sukulaiset ja tuttavat toivat espoolaiskaksikon Somerolle yrittäjiksi. Diana Knappsbergin vaari, Lasse Knappsberg asuu Somerolla.

– Täällä meillä on paljon tuttuja ympärillä. Turvaverkko ja tukijoukko on hyvä olla, kertoo 2019 syntyneen Darin-pojan äiti.

25-vuotiaalla Diana Knappsbergilla on sekä tarjoilijan että merkonomin tutkinto.

– Minä ja pikkusiskoni tarjoilemme ja olemme tiskillä töissä. Matin, pikkuveljensä ja serkkunsa valmistavat ruoat ja leivät, kertoo Knappsberg jokaisena viikonpäivänä auki olevasta yrityksestä.

Ravintola Lilja käyttää suomalaista lihaa.

– Tiedämme sen laadun hyväksi. Emme käytä pakasteita. Teemme itse pizzapohjat ja pitaleivät, sanoo Matin Mustafa.

Ravintola Liljan ruokalistalla on muun muassa pizzoja, kebabia, hampurilaisia, wingsejä, pastaa, salaatteja, mutta myös pihvejä ja leikkeitä.

– Meidän spesiaali on savuporopizza. Sitä ei ole muilla tarjolla. Olemme kehitelleet oman erikoiskastikkeen ja -majoneesin. Majoneesissa on käytetty muun muassa paprikaa. Talon kastikkeen maun antaja on salaisuus, valottaa Matin Mustafa.

Hän toivoo ravintolalleen A-oikeuksia.

– Yhdistetty baari-pizzeria, joka olisi hieman pitempään auki, voisi menestyä Somerolla, kaavailee yrittäjäpariskunta.