Remontointibuumi jatkuu

0
Rakennuspalvelu J. Tammisella työskentelevä Antti Pura sahaa listoja ja rimoja saunaan, joka remontoidaan rintamamiestaloon.

Kesällä 2020 alkanut remontointibuumi jatkui kuluvaan suveen. Korona-aikana on ollut aikaa katsella kotia, vapaa-ajanasuntoja ja ulkotiloja tarkemmalla syynillä.

On korjattu ja uusittu eritoten terasseja, laitureita, piharakennuksia, saunoja ja kylpyhuoneita, sekä maalattu sisältä ja ulkoa. Pääosin on keskitytty korjausrakentamiseen, jonkin verran on tehty myös uudiskohteita.

– Rakentaminen on jatkunut vilkkaana. Tämä kesä on ollut rakennuskaupalle, tavaran toimittajille ja rakentajille varsin kiireinen. Hieman tahti on jo rauhoittunut, kun syksy saapui, kertoo myymäläpäällikkö Jari Siikjärvi Rautanet Somerosta.

Kun kaikki ovat yhtä aikaa remontoimassa, niin rakennustavarasta on ollut pulaa ja erityisesti kaikenlaisista puupohjaisista tuotteista. Rakentajan on tarvinnut odotella, jotta saa tiettyä materiaalia ja mittaa remonttiinsa.

Kun tavarasta on pulaa, niin toimitusajat ovat pidentyneet.

– Tuollaista 5–8 viikkoa saattaa joutua odottamaan, jos haluaa spesiaalia tuotetta, esimerkiksi määrättyä ulkopaneelia. Tilanne on sama pitkin Suomea, toteaa Siikjärvi.

Hän sanoo, että enemmän joutuu tekemään työtä hankkiakseen asiakkaalle hänen haluamansa.

– Vaikein tilanne taitaa olla kertopuupalkkien osalta. Kaikkia mittoja ja pituuksia ei ole saatavilla tänä vuonna. Tavarantoimittaja on todennut, että toimitukset menevät ensi vuoteen. Mutta kyllä tavara lopulta päätyy rakentajalle, vaikka sen saaminen on kauemmin kestänyt, selvittää Siikjärvi.

Rakennusbuumi on nostanut rajusti tarvikkeiden hintoja.

– Kyllähän tämä korona-aika ollut piristysruiske rakentamiselle. Ulkomaanmatkoihin varatut rahat on käytetty lähikohteisiin: kodin ja vapaa-asuntojen korjaamiseen. Hyvähän se on, että raha pyörii kotinurkilla, sanoo Jari Siikjärvi.