Joka syksy poliisi kirjoittaa yli 400 liikennevirhemaksua puutteellisten renkaiden takia. Yhä useamman kuljettajan olisi siis syytä opetella ratsaamaan renkaansa itse, sillä hyväkuntoiset renkaat ovat liikenteessä yksi tehokkaimmista turvallisuustekijöistä.

Tällä viikolla on pyöritetty koko maassa Autonrengasliiton, Liikenneturvan ja poliisin yhdessä järjestämää Rengasratsia-turvallisuuskampanjaa, jossa tutkitaan autojen renkaiden urasyvyyksiä ja rengaspaineita.

Renkaat ovat merkittävin tekninen onnettomuuksiin johtaneista syistä. Puutteellinen rengastus on mukana joka seitsemännessä kuolonkolarissa.

Syksyn sateilla erityisen tärkeää on riittävä urasyvyys. Urien tehtävänä on viedä vesi pois renkaan ja tien välistä.

Lain vaatima urasyvyys kesärenkaalla on 1,6 millimetriä, mutta yleinen turvasyvyys on 4.

Valitettavasti yli puolet autoilijoista ei edes tiedä, missä kunnossa renkaat ovat. Simppeli jokamiehenkonsti on selvittää urasyvyys kahden euron kolikolla, jonka hopeareunus on noin 4 milliä. Jos reunus häviää renkaan pääuraan, urat ovat kunnossa.

Turvallista matkaa!