Sairaalatien rivitalo muuttuu tänä vuonna harjakattoiseksi

0
Sairaalatiellä on neljä vuokrarivitaloa ja niissä 40 asuntoa.

Sairaalatien rivitalojen korjaustarve on kasvanut talojen ikääntymisen myötä. Vesikatot pitää saneerata, mutta myös sisätiloissa riittää korjattavaa.

Tasakattoiset A- ja B-talo sekä huoltorakennus ovat kattojensa osalta vielä lähes alkuperäisessä kunnossa. Korjaustarve on ilmeinen, sillä huollosta huolimatta jopa vuotoja on ilmennyt usein.

Alueen harjakattoiset C-, D- ja E-talot ovat esimerkkeinä, joten tasakatot väistyvät ja antavat tilaa helpompihuoltoiselle ratkaisulle. Jo yhtenäisen ilmeenkin vuoksi.

Ensimmäisellä tarjouskierroksella vain yksi urakoitsija jätti tarjouksen. Se oli poikkeuksellisen halpa. Siis liian hyvää ollakseen totta.

Toisella kierroksella elokuussa tarjouksia saapui jo kahdeksan kappaletta. Kaikilta myös pyydettiin tarjous sääsuojauksen osuudesta ja toteutustavasta.

Kaksi tarjousta jouduttiin hylkäämään. Toinen poikkeuksellisesta halpuudesta ja toinen tarjouspyynnön vastaisena.

Tekninen lautakunta päätti valita urakoitsijaksi Someron Peltipinta Oy:n. Sillä edellytyksellä, että kaupunginhallitus ja edelleen -valtuusto myöntävät hankkeelle 45 000 euron lisämäärärahan. Entuudestaan hankkeisiin on varattu 130 000 euroa. Eli yhteensä varaus on 175 000 euroa.

Jos lisämääräraha myönnetään, niin rakennus B voidaan korjata vielä tänä vuonna. Rakennus A sekä huoltorakennus tullaan esittämään ensi vuoden investointiohjelmaan, tekninen johtaja Marko Mäkinen selvittää.

Määräraha-arvioissa Mäkinen on pyrkinyt huomiomaan sen, että vanhoissa kohteissa voi tulla yllättävää vastaan. Yleensä tulee, siksi hankevaraus.

Mäkisen syy edellä kuvattuun jakoon oli siinä, ettei hän halunnut hakea ihan niin isoa määrärahaa, että kaikki olisi toteutettu heti.

– Enkä usko, että oltaisiin pystytty kaikkia edes aikataulullisesti toteuttamaan. Mennään pala kerrallaan. Jäljelle jäävät rakennukset pitää vielä kilpailuttaa ensi vuonna uudestaan, mikäli lautakunnan päätös näin menee eteenpäin.

Yksi syy ensi vuodelle lykkäämiseen oli myös päiväkoti Tervapääskyn käyttäjien toive.

– Remontti olisi häirinnyt syksyllä päiväkodin toimintaa. Jos kesällä on päiväkodin suhteen hiljaisempaa, on A-rakennus parempi toteuttaa silloin, Mäkinen katsoo.