Salo Jokkis ajetaan Somuralla

0

Salon Urheiluautoilijat järjestää Somerolla ensi sunnuntaina 12.9. Someron Säästöpankki JM -kisan.

– Nyt järjestettävä kilpailu on 16. eli rutiinia ja perinnettä löytyy. Kilpailu ajetaan jo käsitteeksi muodostuneella Somuran radalla, kertoo tiedotuspäällikkö Timo Rinnekari .

– Luvassa on värikäs ja vauhdikas tapahtuma, kuten lajiin kuuluu. Tämänkertainen kisa on kansallinen ja Länsisuomen aluemestaruusosakilpailu nuortenluokan osalta. Jaossa on myös Somura-kupin pisteitä. Kyseessä on kauden aikana Somuran radalla ajettuihin kilpailuihin osallistuneiden välinen kilpasarja.

Kilpailijoita on ilmoittautunut 149, suurin osa lähialueilta mutta myös kauempaakin.

– Samana viikonloppuna ajetaan Joensuussa EVK-liiga (etuveto-kardaani), joka näkynee hieman meidän kilpailumme osallistujamäärässä. Mutta jokamiesluokka ja autourheilu voivat hyvin, toteaa kilpailunjohtaja Pekka Virtanen tyytyväisenä.

Kilpailussa ajetaan kaikissa luokissa: yleinen, nuoret, naiset, seniorit, etuveto-kardaani ja tuupparit (takamoottoriset autot).

Salon Urheiluautoilijat odottavat myös yleisön löytävän Someron Keltiäisiin.

– Korona on kurittanut kovalla kädellä myös autourheilutapahtumia. Nyt pystytään kuitenkin järjestämään turvallinen tapahtuma, sillä rata-alueella on väljästi tilaa ja kokoontumisrajoituksetkin ovat helpottuneet. Viihdettä riittää koko päiväksi, lupaa Virtanen.