Salo Jokkista vieraiden tahtiin

0
Someron UA:n Pasi Piekkala (46) hyökkäsi ahnaasti pappaluokan A-finaaliin, mutta valitettavasti hänen matkantekonsa jäi kesken. Keulapaikalle kiirehtinyt Leif Österholm piti sijoituksensa ruutulipulle asti.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Salon Urheiluautoilijat vastasi kauden toisen Someron moottoriradalla Somuralla ajetun jokamiesluokan autourheilukilpailun järjestelyistä. ”Salo Jokkis” jäi sekä osanottajamääränsä että somerolaismenestyksen osalta varsin vaatimattomaksi tapahtumaksi.

Elokuussa Somuralla käydyssä kauden avauskilpailussa somerolaismenetys oli pitkälti Miikka Tammisen harteilla. Salo Jokkisessa Someron UA:n ykköstykki ei ollut mukana, eikä muistakaan täkäläisistä ollut – osin harmillisten tekniikkamurheiden vuoksi – luokkien kärkikolmikkoon kiirehtijöiksi.

SomUA:n kuskeista lähimmäs kärkisijoja kaasuttelivat naisten luokassa neljänneksi sijoittunut Elina Virtanen ja tuuppareissa samalle sijaluvulle päätynyt Jere Piekkala.

Muista somerolaisseuran kuljettajista Pasi Piekkala ajoi pappaluokassa kuudenneksi, Lauri Laine yleisessä luokassa yhdeksänneksi ja Harri Virtanen etuveto-/kardaaniluokassa sijaluvulle kaksitoista.

SomUA isäntänä lokakuussa

Tuttuun tapaan runsaimman osanottajajoukon keränneessä yleisessä luokassa Lounais-Hämeen UA:n Tero Hakanen jatkoi Somuran komeaa voittoputkeaan. Toiseksi sijoittunut Noormarkun UA/MK:n Toni Ketomäki puolestaan kruunasi onnistuneen päivänsä EVK-luokan kakkossijalla.

Elokuun kisaa isännöineen lohjalaisseura THU-Teamin oli tuolloin tyytyminen yhteen luokkavoittoon, mutta viime pyhänä seuran edustajat pääsivät juhlimaan kaksoisvoittoja sekä naisten luokassa että tuuppareissa.

Somuran kilpailukausi jatkuu vielä vajaan kolmen viikon kuluttua, jolloin järjestelytehtäviin tarttuu Someron Urheiluautoilijat. Perinteikäs Ässä JM-kilpailu käydään jo 36. kerran ja tällä kertaa siihen tuovat lisäarvoa senioreiden Suomen mestaruuslähdöt.

Salo Jokkis SoMuRalla

Yleinen luokka: 1) Tero Hakanen L-HUA, 2) Toni Ketomäki NoorUA/MK, 3) Joel Isaksson MynUA, 4) Mika Kukkumäki VaToSUA, 5) Antti Mätinki MynUA, 6) Saku Vasenius THU-Team… 9) Lauri Laine SomUA. (50 osanottajaa)

Naiset: 1) Mira Wiman THU-Team, 2) Kati Forsström THU-Team, 3) Janina Salo MynUA, 4) Elina Virtanen SomUA. (10 osanottajaa)

Nuoret: 1) Kaapo Ahola LopUA, 2) Santtu Timperi VihUA, 3) Sakke Honkakangas SäkUA. (13 osanottajaa)

Etuveto-/kardaani: 1) Toni Ketomäki NoorUA/MK, 2) Kari Sukanen SAU, 3) Harri Laapotti LahUA… 12) Harri Virtanen SomUA. (24 osanottajaa)

Pappaluokka: 1) Leif Österholm E-TMK/UA, 2) Juha Salonen KySUA, 3) Mika Kukkumäki VaToSUA… 6) Pasi Piekkala SomUA. (13 osanottajaa)

Tuuppariluokka: 1) Saku Vasenius THU-Team, 2) Eemil Peltola THU-Team, 3) Janne Kukkumäki VaToSUA, 4) Jere Piekkala SomUA. (20 osanottajaa)