Sanomalehdet ovat tutkitusti laadukkaimpia medioita

0

Sanomalehdillä on vankka ykkösasema luotettavimpana mediana. Kolme neljästä suomalaisesta pitää painettuja tai digitaalisia sanomalehtiä luotettavina. Suomalaisten mielestä sanomalehdet ovat myös asiantuntevimpia ja laadukkaimpia medioita, ilmenee IRO Researchin elokuussa tekemästä Tuhat suomalaista -tutkimuksesta.
Seuraavaksi eniten luotetaan tv- ja radiokanaviin tai niiden verkkopalveluihin.
Googleen, verkossa oleviin uutisportaaleihin, sosiaaliseen mediaan, tubettajiin ja blogeihin luotettavuuden liittää vain 1–7 prosenttia suomalaisista.
Sanomalehtien vahva asema luotettavuudessa ja asiantuntevuudessa on erityisen merkityksellistä, koska juuri nämä ominaisuudet ovat ylipäätään suomalaisten mielestä uutis- ja ajankohtaismedian tärkeimmät ominaisuudet.
Neljä viidestä suomalaisesta (78 %) pitää sanomalehtien toimintaa yhteiskunnallisten asioiden ja demokratian edistäjänä merkityksellisenä, joka kolmas jopa erittäin merkityksellisenä. Yhtä moni pitää myös sanomalehtien toimintaa paikallisten asioiden edistäjänä merkityksellisenä.