Silja Kosonen ehdolla Euroopan Nousevaksi Tähdeksi

0
Silja Kosonen

Teksti Aulis Tiensuu, kuva Jane Iltanen/TS

Someron Esan moukarinheittäjä Silja Kosonen on ehdolla Euroopan yleisurheiluliiton (EA) vuoden 2021 Nousevan Tähden Rising Star -palkinnon saajaksi. European Athletics on julkaissut ehdokkaat sosiaalinen media Facebookissa. Äänestys tapahtuu myös Facebookissa. Tarkemmat ohjeet löytyvät osoitteesta https://www.facebook.com/European Athletics.
Kosonen voitti kauden aikana moukarinheitossa alle 20-vuotiaiden Euroopan – ja maailmanmestaruuden sekä heitti ikäluokan ME- ja naisten SE-tuloksen 73,43.
Toisena suomalaisnaisena ehdolla on Tampereen Pyrinnön ottelija Saga Vanninen, joka voitti alle 20-vuotiaiden EM- ja MM-tittelit seitsenottelussa. EM-tittelin Vanninen otteli ikäluokkansa SE-tuloksella 6271 pistettä.
Miesten ja naisten Rising Star -palkinnon äänestys päättyy sunnuntaina 3. lokakuuta. Voittajat julkistetaan gaalaillassa Lausannessa 16. lokakuuta.