Somero purkaa asuintaloja

0
Kaupunki on aikanaan kaavoittanut liikkeen varastoalueen lähelle ennen sotia rakennettua Kilpelän taloa, entistä kaupparakennusta.

Kilpelän talon ja Jauhetalon lähtö Someron kaupunkikuvasta on ollut parisen vuotta liipasimella. Kaupungilla on liikaa, ja osittain liian huonokuntoisia kiinteistöjä tarpeeseen nähden. Korjausvelka on tasolla, jossa purkaminen on järkevää.

Molempia, Kilpelää ja Jauhetalo yritettiin myös huutokaupata. Ilman onnistumisia.

Kilpelän pienkerrostalon ja Jauhetalon rivitalon purku-urakoitsija laitettiin hakuun. Tarjouksia tuli kuusi kappaletta, joista edullisimman kokonaistarjouksen teki tamperelainen Enerkon Ympäristöpalvelut Oy.

Tekninen lautakunta hyväksyi urakoitsijan. Samalla se hylkäsi somerolaisen Maanrakennusliike Markku Malinin tarjouksen pyynnön vastaisena, sillä purettavaksi tarjottiin vain toista kohdetta.

Tekninen johtaja Marko Mäkinen arvioi, että talot häviävät vielä tämän vuoden puolella Somerolta. Neuvottelut urakoitsijan kanssa pitää käydä.

– Ensin pitää odottaa kahden viikon valitusaika. Sen jälkeen syys–lokakuun vaihteessa on purkamiset mahdollista aloittaa.