Salon seudun ammattiopistolla on haku auki Somerolla toteutettavaan lähihoitajien sekä hoiva-avustajien koulutukseen. Hakuaika päättyy hoiva-avustajakoulutukseen 30.9. ja lähihoitajakoulutukseen 4.10. Koulutusten on tarkoitus alkaa 25. 10.

Parhaillaan Someron toimipisteessä opiskelee 16 henkilöä lähihoitajaksi ja 14 hoiva-avustajaksi. He aloittivat opiskelut viime vuonna. Lähihoitaja-opiskelijat opiskelevat sosiaali- ja terveysalan perustutkintoa ja hoiva-avustajat suorittavat siitä kaksi tutkinnon osaa. Joukon on tarkoitus valmistua keväällä 2022.

– Aika näyttää, onko hoitajakoulutus tullut jäädäkseen Somerolle. Olemme saaneet kahteen edelliseen ryhmään hyvin opiskelijoita. Kokemukset ovat myönteisiä. Koulutus on sujunut; vain muutama opiskelija on tippunut pois joukosta. Myös yhteistyö kaupungin kanssa on sujunut, kertoo opettaja Seija Koskinen.

Nyt hakevien opiskelijoiden koulutus suuntautuu ikääntyvien hoitoon ja kuntoutukseen. Oppisopimuskoulutuskin on mahdollista.

– Someron kaupunki etsii hoitajia vanhuspuolelle, jossa heille on erityinen tarve. Joten tämä on tietynlaista täsmäkoulutustakin, toteaa Seija Koskinen.

Hakijoille pidetään 8.10. soveltuvuuskoe, jossa arvioidaan hakijan valmiuksia sosiaali- ja terveysalan työtehtäviin. Lisäksi soveltuvuuskokeen läpäisseet haastatellaan.

Salon seudun ammattiopistolla on käynnissä hoiva-avustajan koulutusta Paimiossa. Uutena opiskelijahaku on meneillään Marttila/Kosken alueella tapahtuvaan hoiva-avustajakoulutukseen.