SoVo Futsal riisti pinnan ennakkosuosikilta

0
Arber Istrefi GFT:n Henri Alamikkotervon syleilyssä.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Futsalin uusi liigakausi sai Somerolla arvoisensa startin, kun kotijoukkue Someron Voima Futsal ja espoolainen Golden Futsal Team viihdyttivät yleisöä tapahtumarikkaalla kamppailulla monitoimitalossa.

Alkukauden miehistövajauksesta kärsivä SoVo Futsal ei lähtenyt avauspeliin suurin toivein, koska vastassa oli nimivahva ja kovaksi tiedetty GFT.

Kotijoukkue venyi kuitenkin varsinaisella peliajalla 5–5 (3–2) tasapeliin ja jatkoerän sekä rangaistuspotkukilpailun jälkeen espoolaisten 6–5 voittoon päättyneestä taistelusta lohkesi kauden ensimmäinen sarjapiste myös somerolaisten plakkariin.

– Tyytyväinen täytyy olla ja antaa joukkueelle suuri kunnia hienosta taistelusta, SoVon päävalmentajana liiga-avauksessa toiminut manageri Jarkko Ihalainen hersytteli.

Kehut olivat ansaittuja, sillä selkeänä altavastaajana peliin lähtenyt kotijoukkue venyi huomattavasti odotettua parempaan esitykseen. Varsinkin pääsarjatasolla vielä suhteellisen kokematon pelaajakaarti suorastaan ylitti itsensä.

Korhosen veljesten ruuti kuivaa

Espoolaiset Korhosen veljekset Antti ja Pyry-Ville aloittivat toisen liigakautensa sähäkästi: Antti laukoi kaksi upeaa maalia ja syötti yhden, Pyry-Ville puolestaan vastasi somerolaisjoukkueen kauden avausosumasta.

Kaiken lisäksi Antti Korhonen raatoi hurjat peliminuutit pohjapelaajan tontilla ja onnistui mainiosti myös puolustussuuntaan. Hänen plus-miinuslukemin mitattava tehosaldonsa (+2) oli SoVon parasta tasoa, yhdessä uransa ensimmäisen futsalin pääsarjaottelun pelanneen Rinor Karaqan kanssa.

Viime mainittu ei vielä saanut tehopistetiliään auki, mutta esitti futsal-kokemukseensa nähden yllättävänkin kypsiä otteita. Karaqan yritteliäisyys ja hyvä liike tuottanevat jatkossa vielä paljon iloa somerolaisjoukkueelle ja sen kannattajille.

Samat sanat pätevät juniori-ikäiseen Vilho Ståhlströmiin (0+1). Jo viime kaudella tulevaisuuden toiveita herätellyt futsal-lahjakkuus on kesäkauden aikana kehittänyt henkilökohtaisia ominaisuuksiaan, joiden turvin hän haastoi GFT:n maajoukkuekonkareita kovalla itseluottamuksella.

SoVon kapteeni ja pitkäaikainen luottomies Arber Istrefi on vastustajien pelisuunnitelmissa aina ”merkitty mies.” Pyhänäkin hänellä oli koko ajan tiukka miesvartiointi kimpussaan, mutta niin vain ”Arbe” luikahti pariinkin otteeseen maalintekoon.

Istrefin lyhyiden hengenvetopaussien aikana peliaikaa saaneista junioreista etenkin Elmeri Andersson tuotti fyysisenä pelaajana päänvaivaa espoolaisten puolustukselle.

Mustafa syötti ja viimeisteli

SoVon maalia vartioinut Nevzat Mustafa opetteli uudenlaista rooliaan aktiivisemmin peliä avaavana ja peliin osallistuvana vahtina. Avaukset singahtelivat usein liiankin pitkiksi, kunnes lopun 5–5 tasoitukseen ”Nevin” oivallus pohjusti Istrefille maalipaikan.

Lopullisen pistejakauman selvittäneessä rangaistuspotkukilpailussa molemmat joukkueet saivat viidellä ensimmäisellä laukojallaan kolme onnistumista. SoVon ”rankkariosumista” vastasivat Karaqa, Mergim Bushi ja maalivahti Mustafa.

Kahdella lisäkierroksella ainoan maalin viimeisteli GFT:n ex-sovolainen Eetu Kauria ja tuon osuman turvin espoolaiset saalistivat kauden avauksesta yhden sarjapisteen kotijoukkuetta enemmän.

Kivikovalla pelaajamateriaalilla operoivan ”Geftin” tehomiehiä olivat Antti Arvola (2+1), Miika Hosio (1+1) ja Panu Autio (0+2).

SoVon liigapelit jatkuvat loppuviikolla Keski-Suomessa: Lauantain vastustajaksi asettuu kautensa kotivoitolla aloittanut Joutsan Seudun Pallo ja sunnuntaina SoVo vierailee Suomen mestaruuden puolustamisen aloittavan Kampuksen Dynamon kotiluolassa Jyväskylässä.

Kauden ensimmäisten liigapelien tulokset: Alastaron Urheilijat – Turun Pallokerho 0–2, Joutsan Seudun Pallo – Mad Max 3–0, SoVo Futsal – GFT 5–6 (rp.).

SoVo Futsalin tehosaldot liigakauden avauksessa

Antti Korhonen 2+1=3 (+5/-3=+2)

Arber Istrefi 2+0=2 (+4/-5=-1)

Pyry-Ville Korhonen 1+0=1 (+4/-3=+1)

Vilho Ståhlström 0+1=1 (+1/-2=-1)

Nevzat Mustafa 0+1 (+5/-6=-1)

Mergim Bushi 0+1=1 (+2/-4=-2)

Rinor Karaqa (+3/-1=+2)

Elmeri Andersson (+1/-0=+1)

Jaakko Toivonen (+0/-0=0)

Jimi Kyytsönen (+0/-2=-2)

Maalivahti: Mustafa; peliaika 45 min. + rp.kilpailu

Varoitus: A. Korhonen