SoVo ilakoi iltavaloissa

0
Illan avausosuman viimeistellyt Jere Lehtimäki (18) tavoittelee palloa, Rasmus Grönholm (19) seuraa tilanteen kehittymistä ja erotuomari Teemu Kujanpää (taustalla) pyrkii säilyttämään katsekontaktin pelivälineeseen.

Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima pelasi jalkapallokauden viimeisen kotiottelunsa miesten Kutosessa. Runsaslukuisen kotiyleisönsä riemuksi SoVo möyhensi Joensuun pallokentän iltavalaistuksessa turkulaisvastustajansa maalein 6–0 (2–0).
Kyseessä oli Länsi-Suomen alueen Kutosen A1-keskijatkolohkon kamppailu, johon SoVo sai vieraakseen turkulaisen Torre Calcion. Arki-ilta oli vieraille ilmeisen huono peliajankohta, sillä Calcio sai kentälle juuri ja juuri aloituskentällisen verran pelaajia.
Kotijoukkueelta pelaajareserviä löytyi runsaasti ja pelin henki kävi selväksi heti aloituspotkusta. Aktiivisella liikkumisella ja vauhdikkaalla pallonsiirtelyllä sovolaiset pakottivat vastustajansa puolustusasemiin. Peliä käytiin alusta loppuun hyvin yksipuolisesti turkulaisten kenttäpuoliskolla.

Nezamdoust maalasi kahdesti

Maalipaikkoja isännille avautui myllytyksen lomassa tasaiseen tahtiin, mutta viimeistelytarkkuuteen jäi aika paljon toivomisen varaa. Jere Lehtimäki ja Musi Nezamdoust sentään onnistuivat avauspuolikkalla kertaalleen ja taukoa vietettiin kotijoukkueen 2–0 johtolukemissa.
Toisellakin jaksolla maalijyvän löytäminen otti kotijoukkueelta oman aikansa, mutta sen löydyttyä SoVo latoi neljä osumaa alle vartissa. Jasper Joosela, Joona Helmi ja Nezamdoust olivat kauden viimeisten kotikenttämaalien tekijät ja yksi maali tilastoitiin vastustajan ”omaksi maaliksi”.
SoVon kausi päättyy huomenna FC NuoTeePeen vieraana Liedossa. Panoksena on keskijatkolohkon voitto, eli koko A1-lohkon viitossija. Kotijoukkueelle tuohon saavutukseen riittää tasapeli ja yhden sarjapisteen takamatkalta lähtevät somerolaiset tarvitsevat viitossijalle mieliessään voiton.
Alkukaudella joukkueet ottivat jo kertaalleen yhteen FC NuoTeePeen kotikentällä ja tuolloin isännät olivat parempia maalein 4–2.

SoVon kokoonpano: Jarkko Ihalainen (mv), Patrik Annala, Janne Salmi, Otto Saarinen, Antti Pirttilä, Anssi Kerko, Juho Pettersson, Joona Helmi, Kasperi Laine, Jasper Joosela, Rasmus Grönholm, Joni Vuorela, Eetu Sarvi, Remi Grönholm, Musi Nezamdoust, Jere Lehtimäki, Mikko Haalijoki ja Markus Nieminen.