SoVon naisilla tasaista Harjavallassa

0

Teksti Juha Laakso

Someron Voiman naisjalkapalloilijat pelasivat Nelosen alkusarjan päätöskamppailunsa viime keskiviikkona Harjavallassa. Kotijoukkue Harjavallan Pallo oli tasaisessa kamppailussa niukasti parempi maalein 2–1 (1–0).

SoVo lähti saalistamaan seurahistorian ensimmäistä voittoaan Nelosen kentillä. Mahdollisuudet olivat ilmeiset, sillä somerolaisten tavoin A-lohkon häntäpään joukkueisiin lukeutuvalla FC HaPollakaan ei ollut tilillään vasta kuin yksi voitto.

SoVon aikomuksena oli juoksuttaa ja väsyttää vähemmillä vaihtopelaajilla operoinutta kotijoukkuetta. Tässä vieraat onnistuivatkin siinä määrin, että toisella jaksolla HaPon pelaajia ”paikkailtiin” jatkuvasti, niin että peli oli seisahduksissa reippaan kolmanneksen peliajasta.

Avauspuolikkaalla kotijoukkue onnistui kerran yllättämään SoVon maalia vartioineen Viivi Karttilan . Tauon jälkeen vieraiden maalin suulle tuli Hilppa Juote , jonka selän taakse HaPo sai pallon toisen jakson puolivälissä.

Viimeisen varttitunnin SoVo jahtasi kavennusta kolmella hyökkääjällä. Maalitili aukesi, ei tosin kärkipelaajien toimesta, vaan keskikentän Sara Heikkilän komea kaukolaukaus upposi vastustamattomasti maalin poikkiparrun alapuolelle.

SoVon pelit jatkuvat vielä kahden ottelun verran Nelosen A-alajatkolohkossa. Ensi viikolla on edessä reissu Turun Weikkojen kolmosjoukkueen vieraaksi ja seuraavan viikon kotipelissä somerolaisjoukkue saa mahdollisuuden pikaiseen revanssiin FC HaPosta.

n SoVon kokoonpano Harjavallassa: Viivi Karttila (mv/kp), Hilppa Juote (kp/mv), Maija Kemppainen, Sanni Hiisilä, Aada Pynninen, Emilia Salo, Sara Heikkilä, Mira Rajala, Maria Frankberg, Irene Lehtinen, Eerika Haalijoki, Amanda Virtanen, Seena Lahti, Noora Kähkönen, Oili Ovaskainen ja Linnea Sariola.