SoVon P15-joukkueella voitokas viikko

0
Hyvien sarjapelien jatkoksi Voiman P-15 sarjan pojat hakivat turnausvoiton Lohjalta tällä joukkueella: Eero Lehtinen (takana vas.), Ilmo Nokka, Jasper Joosela, Akseli Hakamäki, Micky Enqvist, Atso Pätäri, Nuutti Vartemaa, Veeti Salo, Oliver Helenius (edessä vas.), Leevi Salo, Markus Veikkola, Sebastien Galuszka, Eeli Pynninen ja Aimo Kurvinen.

Teksti Juha Laakso

Jalkapallon alueellisessa Kolmosessa läpi kauden edukseen esiintynyt Someron Voiman P15-joukkue antoi alkusarjan viimeisessä ottelussaan loistavan esimerkin siitä, millaisen palkinnon loppuun asti yrittäminen parhaimmillaan tuottaa.
SoVon alle 15-vuotiaat pojat saivat alkusarjan päätöspeliin Joensuun pallokentälle vieraakseen toisen lohko A1:n kärkipään joukkueen, Maskun Palloseuran. Molemmilla joukkueilla oli vielä teoreettinen mahdollisuus taistella lohkovoitosta ja noususta loppukaudeksi sarjaporrasta ylemmäksi.
SoVo voitti hurjan loppukirinsä ansiosta jännityskamppailun maalein 4–3 (1–3) ja nousi muutaman päivän ajaksi lohkonsa kärkipaikalle.
Läpiajonsa täydellisesti hyödyntämällä MaPS karkasi avausjaksolla 3–1 johtoon. SoVo iski kavennuksen heti toisen puolikkaan alussa, mutta tasoitus ei ottanut monista mainioista paikoista huolimatta syntyäkseen.
Kotijoukkue ei kuitenkaan luovuttanut ja sinnikäs yritys palkittiin kolmisen minuuttia ennen peliajan täyttymistä: Sebastien Galuszka lähetti vapaapotkun vierasmaalin edustalle, josta Akseli Hakamäki jatkoi pallon tyylikkäällä nikkauksella verkkoon.
Tasoituksen jälkeen Voiman pojat kävivät vielä uuteen hyökkäykseen, tavoitteenaan voittomaalin tekeminen. Pelikello oli pyörähtämässä viimeiselle minuutille, kun Jasper Joosela irtautui Maskun puolustajilta ja kruunasi joukkueensa upean nousun hallitulla nostolla ohi vastaan tulleen maalivahdin.

Sarjapelit jatkuvat ensi viikolla

Lohkoa käytännössä läpi kauden johtanut Uudenkaupungin Pallokerho sinetöi ykköstilansa muutamaa päivää myöhemmin, kun se sai (3–0 numeroin) luovutusvoiton lohkoneloseksi päätyneestä FC Kyrön Palloseurasta.
UPK siis lunasti paikan loppukaudeksi Kakkoseen ja kahdeksan joukkueen lohkossa hienosti toiseksi sijoittunut SoVo jatkaa Kolmosen A1-lohkon syyssarjassa. Ohjelmassa on neljä ottelua alkusarjasta tuttuja joukkueita vastaan.
Jatkosarjan avauspelissään SoVo kohtaa ensi keskiviikkona Joensuun pallokentällä Turun Pallokerho/Sininen -yhdistelmän.
Akseli Hakamäki päätti alkusarjan maalikanuunan arvolleen sopivasti hattutemppuun, nostaen koko kauden maalimääränsä viiteentoista. Voiman lohkossa se oli korkein maalimäärä ja Länsi-Suomen alueen kaikki lohkot huomioiden SoVon kärkäs kärkipelaaja päätyi jaetulle ykköspaikalle.
Muista sovolaisista Oliver Helenius ja Leevi Salo viimeistelivät alkusarjassa viidesti, Micky Enqvist neljä kertaa ja Jasper Jooselan ohella Atso Pätäri, Frans Fonsell sekä Eero Lehtinen onnistuivat maalinteossa kertaalleen.

Turnausvoitto Lohjalta

SoVon P15-joukkue oli mukana Lohjalla pelatussa kahdeksan joukkueen turnauksessa. Se oli sarjapelien lomaan virkistävä välipala, kun vastustajina oli Länsi-Uudenmaan ja Helsingin joukkueita.
SoVo osoitti oikeiksi arviot Länsi-Suomen alueen ja etenkin Varsinais-Suomen korkeasta pelitasosta kiikuttamalla kotiin turnauksen komean voittopokaalin ja kultaiset mitalit.
Ottelut pelattiin 25 minuutin kestoisina ja niitä kertyi loppuotteluun asti selviytyneille somerolaisille peräti viisi. Alkulohkossa SoVo kukisti Malmin Palloseuran maalein 4–0 ja Käpylän Pallon 2–0. Pistejako (1–1) Lohjan Pallo/Sinisen kanssa takasi SoVolle lohkovoiton ja paikan välieriin.
Välierässä somerolaisjoukkue kaatoi helsinkiläisen Pallo-Pojat Juniorit 3–0 ja pääsi finaaliin ottamaan uudelleen mittaa turnausisäntä LoPa/Sinisestä.
Peliajan täyttyessä loppuottelu oli lukemissa 1–1, joten turnausvoitto piti ratkaista rangaistuspotkukilpailulla. Siinä SoVon kapteeni Markus Veikkola upotti ratkaisevan osuman ja somerolaisjoukkue kirjattiin finaalin voittajaksi 2–1 lukemin.

SoVon maalintekijät turnauksessa: Jasper Joosela 5 (+ rp), Atso Pätäri ja Akseli Hakamäki 2 (+ rp), Leevi Salo, Micky Enqvist 1 (+ rp) ja Markus Veikkola (rp).

n SoVon voittajajoukkue OP Lohja Cupissa: Ilmo Nokka, Sebastien Galuszka, Markus Veikkola, Nuutti Vartemaa, Veeti Salo, Leevi Salo, Eero Lehtinen, Oliver Helenius, Atso Pätäri, Aimo Kurvinen, Eeli Pynninen, Jasper Joosela, Akseli Hakamäki ja Micky Enqvist.