Syke valmistautuu Gymnaestradaan – mukaan reissuporukkaan ehtii vielä

0

Someron Sykkeessä valmistaudutaan uuteen Gymnaestrada-kauteen Gymnaestrada on suuri voimistelufestivaali, joka järjestetään neljän vuoden välein ensin Suomessa ja sitten kansainvälisenä tapahtumana Euroopassa.
– Ensi kesänä 2022 kotimainen tapahtuma järjestetään Tampereella. Loppukesästä 2023 matkataan voimistelemaan ja tanssimaan Amsterdamiin, kertoo Netta Mäenpää Sykkeestä.
Kansainvälinen tapahtuma kerää kaiken tasoista voimisteluväkeä yhteen ympäri maailman. Osallistujia on yli 10 000.
– Voimistelu valtaa koko kaupungin usean päivän ajaksi sekä Tampereella että Amsterdamissa. Tarjolla on kaupunkilavoja, kenttänäytöksiä, hallinäytöksiä ja maailmanmestaruustason voimistelua. Amsterdamissa järjestetään kovatasoinen FIG-gaala, jossa on mahdollisuus nähdä toinen toistaan upeampia esityksiä eri maista.

Ohjaajien koulutusta.

Sykkeen perinteenä on ollut osallistua isoihin kenttäohjelmiin.
– Ohjelmiin osallistuminen on avointa kaikille kiinnostuneille, ja Syke kerääkin joukkuetta sekä Tampereen että Amsterdamin tapahtumiin. Mukaan voi lähteä myös huoltajaksi tai kisaturistiksi, Mäenpää kannustaa.
Sykkeen ohjaajat kävivät valitsemassa sopivia ohjelmia Tampereen opetuskursseilla alkusyksystä. Syke on lähdössä mukaan naisten tanssillisen voimistelun kenttäohjelmaan Kirkkaat vedet, jonka koreografia on Marja Kallioniemen ja Hannele Ahlqvistin käsialaa. Ohjelman ohjaa Netta Mäenpää. Ohjelma valikoitui somerolaisten ohjelmistoon kauniin liikekielensä, musiikin ja esiintymisasun takia.
Toiseksi ohjelmaksi valittiin Luonnon lumoissa -tanssiohjelma, joka on tarkoitettu kaikenikäisille tanssijoille. Koreografiasta vastaa Nea Vallin ja Riikka Kuusipohja. Sykkeessä ohjaajina toimivat Olivia Vartemaa ja Lotta Mäkinen.
– Ohjelma yhdistelee erilaisia katutanssityylejä ja on ilmeeltään rento ja nuorekas, Mäenpää kuvailee.
Sykkeen osallistumista Gymnaestradaan organisoi Gymppi Mari Siviranta.
– Varsinaisesti ohjelmia harjoitellaan vasta keväällä 2022, mutta syksylläkin saattaa viikkotunneilla saada jonkinnäköistä hajua liikekielestä. Syke toivoo myös ihan uusia osallistujia Gymnaestrada-reissuilleen. Niin mukavia elämyksiä ne osallistujilleen ovat, Mäenpää vinkkaa.