Tekstareita laidasta laitaan

0

Kaupungintalon voisi purkaa ja sen tilalle voisi laittaa torin. Kaupungintalon henkilökunnan voisi siirtää Joensuun ja Kiiruun kouluissa oleviin ylimääräisiin neliöihin, joissa kuulemma olisi tilaa muiden alakoulujen 200:lle oppilaallekin. Kirkonmäen kouluun ei kosketa.
Aikuiset joustaa

Moni keskustan liikekiinteistö olisi käytössä, elleivät kiinteistöjen omistajat pyytäisi niin kovia vuokria. Ei kuitenkaan olla Helsingissä.
Tiedän kiinteistön kuluista, mutta silti

Ruusuja Someron Tasopesulle! Asiantuntevaa ja ystävällistä palvelua taas kerran. Siellä on aina ilo asioida ja tulee itsekin hyvälle tuulelle. Kiitos!
Tyytyväinen asiakas

Koirat haukkuu yötä päivää Oinasjärvellä, jos niillä ei ole asiat kunnossa.
Koirat kuuluis olla yöt sisällä

Arimaa-järven patohankkeeseen tuntuu liittyvän aikamoista epämääräisyyttä. Puoltonimiä on tietääkseni haettu valituilta ihmisiltä valmiiksi ruksattuihin papereihin. Tulee mieleen, että tässä hommassa ovat Ylen Maalaiskomedian malliin nyt ”hakkaraiset ja kiisket” asialla. Ilmassa on oman ja kavereiden edun tavoittelua muun Somerniemen luonnon kustannuksella. Ympäristölautakunnan ex-puheenjohtaja ei kertomansa mukaan ollut kuullut, että hankkeelle on vastustusta, vaikka asian esitellyt ympäristönsuojelusihteerikin esitti, että patoa ei kannatettaisi. Kannattaa ihmisten miettiä millaisiin papereihin nimensä vetävät ja ketkä kustannukset loppupeleissä maksavat.
Pro Somerniemi

Viitaten 3.9. artikkeliin ”Padosta nousi häly”, liittyen Arimaan vedentasaushankkeeseen. Mielenkiintoinen kirjoitus. Se, että järvessä on pysyvästi enemmän vettä, ei vähennä virtaamaa. Varsinkin, jos pato otetaan käyttöön ’korkean’ veden aikaan. Padon avulla on nimenomaan mahdollista hallita virtaa, eli estää sen kokonaan tyrehtyminen kuivaan aikaan. Nyt vesi virtaa korkean veden aikaan vauhdilla läpi ja loppuu loppukesästä. Hallitumman virtauksen pitäisi tasoittaa tilannetta myös alajuoksulla.
Lahna

Oinasjärven koulua uhkasi oppilaspulan takia kaksiopettajaisuus 90-luvun puolivälissä. Sen jälkeen tätä uhkaa ei ole ollut, kiitos oppilasmäärän nousun. Esimerkiksi tällä hetkellä koulussa on 40 oppilasta. Ilman muuttajia tämä ei olisi ollut mahdollista, kun tiedetään Someron väestön vanheneminen ja lasten syntyvyyden lasku.
Tietoa luulojen sijaan

Kysymys päättäjille. Onko niin, että Somero ei ota vastaan maahanmuuttajia. Jos ei, niin mikä on syy. Kaupungillahan on ilmeisesti tyhjiä asuntoja tarjolla. Vai onko niin, että kaupunki kyllä ottaisi maahanmuuttajia, mutta tulijoita ei ole. Jään odottamaan vastausta Somero-lehdessä.
Asiaa ihmettelevä

Kirkonmäen koulun purkamisen voi rinnastaa samaan mitä eräs terroristi järjestö teki muutama vuosi sitten Palmyrassa, vaikka ei nyt ehkä maailmanperintökohde olekaan kyseessä niin historiallinen kokonaisuus kirkon ympäristön kanssa.
S

Hei Peuroja väistelevä. Nimenomaan näin! Viron läpi Latviaan ajellessa on käynyt mielessä, että sieltä olisi otettava todellakin mallia! Metsän ja tien välissä on noin 200 metrin kaistale, jossa ei todellakaan ole puskan puskaa tai muutakaan ruohoa korkeampaa kasvillisuutta. Näkyvyys on siis loistava sorkkaelinten havainnointiin. Tämä käytäntö myös Suomeen, pusikoiden ja tienvierusmetsien luvattuun maahan.
Peurakolarin ajanut

Onkohan joltakin jäänyt jätehuoltosopimus hoitamatta, kun pinkit roskapussit oli heitetty Hirveläntien varteen. Jonkun nekin pitää siivota.
Voi, voi

Missään muussa maassa ei ole näin idioottimaista liikennemerkkiä kuin Suomen taajamamerkki. Täysi susi. Merkistä pitäisi päätellä, että siitä alkaa 50 km/h -nopeusrajoitus? Merkkiin sitä viittä ja nollaa ei ole osattu piirtää. Miksi sitä ei voi siihen lisätä? Ely- keskus on kyllä oikea lelukeskus. Mitään ei tapahdu. Tienvarret ovat niittämättä ja puut notkuvat teiden päällä.
Autoilija

Etäopetusta ei ole tarkoitettu lähiopetuksen vaihtoehdoksi. Ketkä siitä nettoavat, kunnat vai opettajat? Ainakin Somero-opiston kohdalla kaupunki ja opettaja, kun ei tarvitse maksaa opettajan matkakuluja eikä opettajan poistua kotoa.
Teuvo Kuu-Karkku

Somero-lehden Solun remontointia koskevan uutisen 3.9. korjaukseen oli saatu osin harhaanjohtavaa tietoa. Huoltorakennukseen on suunniteltu myös dopingtestaustila, dopingtestauksen odotustila, pukuhuoneet, WC:t ja suihkutilat erikseen mies- ja naistuomareille, kilpailujen johtajan toimisto sekä kilpailujen teknisen johtajan toimisto. Yhteensä 81 neliömetriä. Rakennelman perustusta koskevassa geoteknisessä lausunnossa sanotaan, ettei routasuojausta eikä salaojia ole. Painumien, roudan ja maakosteuden vaikutuksia rakenteisiin on arvioitu aistinvaraisesti. Rakennelman painuma on tähän mennessä yli 4 senttiä.
Tuomo Kurkikangas

Eikö Somero-lehteen uskalla omalla nimellä kirjoittaa? Ei nuo koulujen/päiväkotien lakkauttamista puoltavat lausunnot ole uskottavia, mistä me tiedämme, vaikka nimimerkin takana kirjoittaa lakkautuksia puoltava kunnallispoliitikko tai puoliso tai vastaava. Ei pidä vaipua ulkopuolisen näkökulman muovaamaan synkkyyteen. Jos koulut/päiväkodit lopetatte maaseudulta saatte kymmenen vuoden päästä viimeistään lopettaa koko Someron keskustan. Maaseutu on Someron keuhkot.
Mitä järkeä?

Kyllähän sitä mielellään poikkeaisi kahville, mutta kun ei siellä ole tilaa, tietyt tyypit istuvat koko päivän!
Suihkulähteellä istunut