Teksti Aulis Tiensuu

Tommi Holttinen hyppäsi upeasti toiseksi Kenian Nairobissa olympiavoittaja Kipchoge Keinon juhlakilpailuissa hänen nimikkostadionillaan, samalla jolla Silja Kosonen voitti maailmanmestaruuden vajaata kuukautta aikaisemmin. Holttisen tulos oli 550, jolla hän taisteli tasapäisesti voitosta tänä vuonna 580 hypänneen hollantilaisen Rutger Koppelaarin kanssa.

Molemmat etenivät kilpailussa samoin hypyin (ensimmäisellä 510, kolmannella 530 ja ensimmäisellä 550). Seuraava korkeus oli 565, joka Holttiselle olisi tietänyt sentin ennätysparannusta. Yksi Holttisen yrityksistä olikin hyvä, mutta Koppelaar ylitti sen viimeisellään ja nousi voittajaksi.

Holttisen vuosi on ollut tasainen, hän on hallikaudesta alkaen ylittänyt vähintään 540 yhteensä 12 kilpailussa. Holttinen kilpailee vielä ensi viikon lauantaina Italian Milanossa.

Nairobin kilpailussa oli mukana myös Suomen tämän kauden ykköshyppääjä Mikko Paavola, mutta hän jäi jaetulla kolmannelle sijalle aloituskorkeudellaan 510.