Urheilukentän suunnitelmat uusiksi

0

SoLun kohtalo ja sijainti urheilukentän katsomon takana puhuttaa. Muutos entiseen linjaan tuli maanantaina, kun kaupunginhallitus asettautui äänestyksen jälkeen kannattamaan SoLun myymistä pois.

Kokouksessa Markku Mäki-Teeri (kok.) teki Jutta Varjuksen (kok.) ja Riitta Lehtisen (sd.) kannattamana esityksen, jossa urheilukenttähanke etenisi Somerolla kokonaisuutena.

Kompromissiratkaisunssaan Markku Mäki-Teeri totesi, että kaupungin kiinteistömassan vähentämiseksi sekä lämmitettävän tilan minimoimiseksi, ei väliaikaisiksi väistötiloiksi rakennettua lukion SoLu-rakennusta korjata.

Korjaamisen sijaan SoLu myydään. Ratkaisua puoltavat rakennuksen sijainti, väliaikaisiksi tarkoitetut rakenneratkaisut sekä liiallinen koko, 821 neliötä.

Näistä tiloista yli puolet oli suunniteltu ottaa kentän huoltotiloiksi, mikä on kaavan vaatimus.

Kenttähanke pitäisi esityksen mukaan laittaa uudelleen valmisteluun. Itse urheilukenttä tulisi korjata kuntoon nykyisen kokoisena, säästää vanha katsomo, ja rakentaa joko siihen tai sen välittömään läheisyyteen uudet suihku- ja wc-tilat.

Äänestyksessä Mäki-Teerin esitystä kannattivat lisäksi Riitta Lehtinen (sd.), Kirsti Kurki (ps.), Janne Nurmi (ps.), Taina Ruuhilehto (sd.) ja Jutta Varjus (kok.).

Kaupunginjohtajan esitystä SoLun säilyttämisestä ja korjaamisesta kannatti keskustan ryhmä: Jaana Kyyrä, Tero Pirttilä ja Mikko Virtanen.

Mäki-Teerin ehdotuksesta tuli kaupunginhallituksen päätös. Tasatuloksesta poiketen ja selkein äänin 3–6.

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Jutta Varjuksen mielestä tahtotila korjausten suhteen on selkeä ja voimistunut.

– Nykyisen kokoinen urheilukenttä riittää somerolaisille oikein hyvin. Toivotaan, että sitä päästäisiin korjaamaan mahdollisimman nopeasti. Se on tavoite. Pistetään nykyiset rata ja katsomo kuntoon. Samalla nopeutuisi hanke ja saataisiin lisää tarpeellisiksi havaittuja kenttiä muille urheilulajeille.

– Arvio tähänastisista noin 100 000 euron suunnittelukustannuksista on iso. Tulen kysymään asiaa, mihin nämä rahat ovat menneet, Jutta Varjus päättelee.