Vaivaton kotivoitto

0
Kuvan Voima-kolmikko Kasperi Laine (vas.), Patrik Annala (14) ja Rasmus Grönholm esiintyi edukseen myös viime lauantain kotiottelussa.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Someron Voima päätti alkusarjan pelit jalkapallon miesten Kutosessa vaivattomaan 4–0 (3–0) kotivoittoon.

Aiemmin viikolla somerolaisjoukkue kärsi 2–3 (1–2) vierastappion Liedon Pallon kakkosjoukkueelle ja menetti mahdollisuutensa loppukauden yläjatkolohkopaikkaan.

Juho Pettersson latasi avausjakson rangaistuspotkulla SoVolle 1–1 tasoituksen. Toisen puoliajan alussa Kasperi Laine nosti vieraat 2–2 lukemiin. Jakson puolivälissä lietolaiset siirtyivät kolmannen kerran johtoon ja pitivät asemansa loppuvihellykseen asti.

Konkaripelaaja Petterssonille maali oli kauden ensimmäinen ja Laineelle neljäs.

Kohellus sikseen ja maalihanat auki


Someron urheilukentälle SoVo sai vieraakseen Turun Nappulaliigan miehet. Se jäi Kutosen A1-lohkossa peräpään valvojiin, mikä ei tämänkään nesityksen perusteella ollut lainkaan yllättävää.

Ensimmäisen varttitunnin kotijoukkue käynnisteli koneitaan turkulaistahtiin, eli palloa potkiskeltiin aivan minne sattui ja kentällä kirmailtiin täysin vailla päämäärää.

Muutaman pelaajavaihdon myötä SoVo sai ryhtiä peliinsä ja otti kentän suvereenisti haltuunsa. Myös maaleja alkoi syntyä ripeään tahtiin.

Jasper Joosela täräytti näyttävillä vedoilla isäntien kaksi ensimmäistä osumaa, nostaen kauden maalisaldonsa tässä sarjassa neljään. Vielä ennen taukoa Anssi Kerko pääsi hienon pallonriiston ja läpiajon jälkeen niittaamaan kauden avausosumansa.

Lopullisen sinetin somerolaisvoitolle iski heti toisen jakson alussa Rasmus Grönholm . Kauden yhdeksäs maali syntyi yhtä tyylikkäästi kuin useimmat edeltäjistään, jatkovedolla suoraan syötöstä.

LoPS:n reservit taas Somerolle


Voima sijoittui yhdentoista joukkueen alkulohkossa kuudenneksi ja päättää kauden A1-keskilohkossa. Jaossa ovat Länsi-Suomen alueen A1-lohkon sijat viisi–kahdeksan, eli käytännössä viimeiset kierrokset vain pelaillaan pelaamisen ilosta.

SoVo aloittaa jatkolohkon ensi viikon kotiottelulla Loimaan Palloseuran kakkosjoukkuetta vastaan. Sen jälkeen ovat ohjelmassa kotipeli turkulaisen Torre Calcion isäntänä sekä kauden päättävä vierasottelu Turussa, FC NuoTeePeen kotikentällä.

Alkulohkon kohtaamisissa SoVo hävisi viime mainitulle vieraskentällä (2–4), mutta kaatoi sekä LoPS/2:n Somerolla (7–1) että Torre Calcion (3–0) Turussa.

Naiset pääsivät maalin makuun


Naisten Nelosen A-lohkossa Voima kävi alkusarjan viimeistä edellisellä kierroksella Piikkiössä, sikäläisen Palloseuran vieraana. Kotijoukkue oli parempi luvuin 4–1 (3–0).

Kyseessä oli toisilleen sangen tuttujen kohtaaminen, sillä PiPS:n pääosin vuonna 2001–02 syntyneistä pelaajista koostuva joukkue on aiemmilla kausilla ollut monia nykyisen somerolaisjoukkueen pelaajia vastassa sekä jalkapallo- että futsalkentillä.

PiPS tarvitsi ottelusta lisäpisteitä pysyäkseen mukana taistelussa paikoista A-lohkon yläjatkolohkoon. SoVon päätyminen alimpaan jatkolohkoon oli varmistunut jo aiemmin, joten pelaajat saivat päävalmentaja Mika Kokkisen opastuksella keskittyä pelikuvioiden hiomiseen.

Aiemmista käytännöistä poiketen SoVo lähti peliin 4–3–3 -roolimuodostelmalla, jolla oli pyrkimyksenä sotkea vastustajan lyhytsyöttö- ja juoksupelaamista.

Alimman linjan muodostivat alusta loppuun Maija Kemppainen, Sanni Hiisilä, Linnea Sariola ja Aada Pynninen . Hyökkäysvastuusta pääosan kantoivat Oili Ovaskainen, Mira Rajala, Seena Lahti, Johanna Kokkinen, Noora Kähkönen sekä Tuuli Pirinen , jolloin keskikentän hallinta jäi Amanda Virtasen, Maria Frankbergin, Pinja Pesosen Irene Lehtisen ja Sara Heikkilän kontolle.

Vierasjoukkueen maalivahtina aloitti Viivi Karttila ja tauon jälkeen vahtihommat otti hoitoonsa Hilppa Juote .

Yhtenä tavoitteena somerolaisjoukkueella oli pitkäksi venähtäneen maalittoman putken katkaiseminen. Ennen Piikkiön reissua SoVo oli onnistunut viimeistelyssä heinäkuun lopussa, minkä jälkeen joukkue ehti tahkota kolme täyttä ottelua ja kaikkiaan yli 390 peliminuuttia ilman täysosumaa.

Piikkiön pelin 48. minuutilla kiusallinen putki vihdoin pätkähti poikki. SoVon maalintekijänä oli Seena Lahti, eli sama pelaaja, joka oli vastannut myös joukkueensa edellisestä osumasta yli viisi viikkoa aiemmin.