Venetsialaisista, koirista ja muusta

0

Jukolan vieressä on pahoja vaurioita kärsinyt pyörä. Mutta tiedoksi, jos joku tunnistaa menettämänsä.
Kuvan napannut

Venetsialaisia voi juhlistaa muutenkin kuin ampumalla raketteja ja pelästyttämällä eläimet – ja miksei ihmisetkin unestaan. Kiitos!
Olkoon viimeinen kerta

Kultelan Kyläyhdistyksen Venetsialaisissa Savipuistossa 28.8. ei ammuttu ainoatakaan rakettia. Ainoat äänet, joita sieltä saattoi kuulla, olivat iloisten ihmisten nauru ja puheensorina, jotka tuskin ketään häiritsivät. Musiikkiakaan emme tarvinneet hauskanpitoon. Olemme samaa mieltä nimimerkin ”Yörauhaa kaikille” kanssa, ilotulitus ei kuulu Venetsialaisiin juhliin. Kenties jonkun toisenlaisia juhlia on tuolloin juhlittu raketein?
Katja Grönholm, pj. Kultela Kyläyhdistys

Jos Somerolla kaikki lapset mahtuisivat samaan alakouluun jo vuonna 2023, miksi koulujen lakkautuksia kaavaillaan vasta vuodeksi 2025? Nopeammalla aikataululla myös säästöt näkyvät aikaisemmin. Näin pystyttäisiin lisäämään esimerkiksi lasten harrastustoimintaa ajoittamalla se heti koulupäivän jatkeeksi, eikä lapsia tarvitsi kuljettaa niin paljon edes takaisin. Nyt erityisesti ilmaiset harrastustoiminnat ovat suurimmaksi osaksi Someron keskustassa, eikä niihin välttämättä ole minkäänlaisia mahdollisuuksia muilla kuin keskustassa asuvilla. Näin lapset on asetettu eriarvoiseen asemaan. Toivottavasti tehdään päätöksiä nopeasti.
Sivussako?

Älkää koskeko Kirkonmäen kouluun! Kävin luennoimassa junioreille jokin aika sitten löytöeläinkotitoiminnasta, ja oli ihan järjettömän mahtavia oppilaita sekä opettajia. Vanhan pienen koulun henki on jotain mitä ei säästöillä saa.
Löytis evp.

Ongelma on jossain muualla kuin ilotulitteissa tai koirassa, jos eläin raketteja pelkää. Yleensä se on kotonaan altistettu pelkäämään kovia ääniä tai pamauksia. Kaikki on kasvatuksesta kiinni, pentu ei syntyessään pelkää räjähteitä ihan vaan luonnostaan.
Itsetutkiskelun kannattaja

Kuinkakohan paljon Oinasjärvelle on muuttanut niitä lapsiperheitä, kun lasten lukumäärä ei pahemmin ole noussut päiväkodissa eikä koulussa viime vuosina. Taitaa fakta kuitenkin olla se, että jos lapsimäärät olisivat tuplaantuneet, olisi vastaan tullut laajentamistarpeetkin.
Hölynpölyä Somerniemeltä

Someron kahvilayrittäjille taas terveisiä: Lisätkää jo hyvät ihmiset niitä aukioloaikojanne! Lauantaina kello 14.45 ei ole millään elinvoimaisella paikkakunnalla liian myöhä kahvitella keskustassa. Lauantaina kello 15 ja sitä ennen sulkeminen on auttamatta mennyttä aikaa. Kymmeniä vuosia sitten ihmisten ajanvietto- ja ostokäyttäytyminen oli erilaista kuin nyt. Tehkää yrittäjät, korjausliike, siten pidätte omalta osaltanne tätä lähtölaskennan aloittanutta paikkakuntaa hengissä.
Minä

Konsulttiasiasta: Vai on koulujen henkilöstöä kuultu erittäin laajasti. Henkilöstölle on kyllä tehty netissä kysely, mutta siinä ei annettu edes vaihtoehdoksi, että kaikki koulut säästettäisiin.
Että silleen…

Kaukaasian väkeä saattaa kohta olla tulossa Suomeen. Olisiko siinä Someron pelastus: kolminkertaistetaan kaupungin väkiluku ja saadaan lisää ahkeraa elämää.
Kaupunki kasvamaan

Minkälaisia koiranomistajia on Oinasjärven ympäristössä? Koirat haukkuvat yötä päivää. Koiria on muutenkin ihan liikaa kaikkialla. Koiravero olisi paikallaan ainakin lemmikkikoirille.
Ei ole koiraa eikä tule

Hyvät somerolaiset. Olkaa hyvin tyytyväisiä Someron terveyskeskuksen osasto 2:n henkilökuntaan, hoitajien ja laitoshoitajien ammattitaitoon sekä lääkäri Lauri Heinoon. Jouduin ambulanssilla myös Salon sairaalaan, jossa saamani hoito ei ollut lähellekään näin hyvää.
Arto Uotila

Tekstarien automaattipuhelinnumero ei ota vastaan kuvallisia viestejä, joten ne tulee aina lähettää sähköpostiosoitteeseen toimitus@somerolehti.fi.
Toimitus