Vilpas pulassa Somerolla

0
Johannes Mäenpää (12) rynnistää Vilppaan korille. Taustalla kotijoukkueen Luukas Kyyrä.

Teksti Juha Laakso, kuva Kari Eerikäinen

Salon koripalloylpeys Vilpas, tarkemmin sanottuna sen alle 14-vuotiaiden ”White” -joukkue, tuli melko täydellisesti tyrmätyksi viime lauantain Someron vierailullaan.

Monitoimitalon peliparkettia Läntisen alueen ykkösdivisioonan avausottelussa isännöinyt somerolais-salolainen MesucaArska-Basket murskasi salolaisvieraansa koriluvuin 96–44 (48–19).

Kamppailusta odotettiin tasaista vääntöä ja alkuminuuttien perusteella sellainen olikin tulossa. Kotijoukkueen pelissä oli vähän ylimääräistä jännitystä, joka kuitenkin alkoi karista pois jo ensimmäisen erän lopussa.

MesucaArska vetäisi ensimmäisen erätauon molemmin puolin noin seitsemän minuutin jaksolla 15–0 pistevoiton. Puoliaikaan mennessä kotijohto kasvoi lähes kolmeksikymmeneksi pisteeksi ja pidemmän tauon jälkeen tahti jatkui käytännössä aivan samanlaisena.

Vilppaan kokoonpanossa pari ykkösdivaripelaajaa oli korvattu alemman sarjatason pojilla, mikä ei kuitenkaan riitä selittämään hirmuista piste-eroa. Varsinkaan, kun salolaisilla oli kuitenkin käytettävissään lukumääräisesti enemmän pelaajia kuin päätöserissä virhevaikeuksien myötä lujille joutuneella kotijoukkueella.

Enbacka tarkkana loppusekunneilla

MesucaArska esitti ajankohtaan nähden yllättävänkin valmista yhteispeliä ja taidokkaita yksilösuorituksia miltei kaikilla osa-alueilla.

– Parannettavaakin silti jäi. Välillä sohlattiin palloja ja levypalloissa ei oltu tarpeeksi vahvoja. Paitsi silloin, kun Luukas ( Kyyrä ) oli kentällä. Luukas oli myös semmoinen uhka ja apu puolustuksessa, että sinne oli vastustajan hankala ajaa korille, MesucaArska-Basketin päävalmentaja Jani Mäenpää havaitsi.

Kotijoukkue vei pelin kunniakkaasti lävitse kahdeksan pelaajan voimin. Heitto- ja ratkaisuvoimaa löytyi kentälle riippumatta siitä, millaisella viisikolla milloinkin pelattiin.

Heittotarkkuutta löytyi kolmen pisteen kaaren takaakin 27 pisteen edestä. Esimerkiksi Oliver Enbacka nakutteli kaikki 12 pinnaansa kolmosilla, joista peräti kolme oli erien viime sekunneilla, käytännössä summerin soidessa upotettuja ”buzzerbeatereitä”.

– Neljän erän aikana on mahdollisuus vain neljään tuollaiseen heittoon, enkä ole aiemmin nähnyt kenenkään heittävän kolmea yhdessä pelissä, Mäenpää hämmästeli.

MesucaArskan pisteet kauden avauspelissä: Johannes Mäenpää 13, Oscar Enbacka 15, Luukas Kyyrä 8, Pyry Laine 27, Rasmus Heinonen 7, Sami Miskala 12, Joni Salo 2 ja Oliver Enbacka 12.