Voittojen tielle

0
Tutut tehomiehet: Mergim Bushi (11) rientää Arber Istrefin ja Gezim Vocan käynnistämään maali-ilotteluun.

Teksti Juha Laakso, kuvat Kari Eerikäinen

Vajaat puolitoista viikkoa sitten Jyväskylässä kärsityn tappion jälkeen Someron Voima Futsalin liigajoukkueen manageri-valmentaja Jarkko Ihalainen lupasi miehistönsä palaavan voittojen tielle heti seuraavalla kierroksella.
Tilaisuus avautui Someron monitoimitalossa, kun SoVo sai liigavieraakseen Tornion Palloveikot. Ihalainen oli haistellut sekä oman joukkueensa iskukyvyn että vastustajan tason aivan oikein ja lupaus tuli lunastetuksi voittolukemin 6–1 (3–1).
– Olen tyytyväinen sarjapisteisiin ja puolustuspelaamiseemme. Vastustaja jäi yhteen maaliin, joka sekin syntyi meidän maalivahtimme virheen seurauksena, Ihalainen kommentoi pelin jälkeen.

Vocan maalijyvä tallessa

Sarjan avausottelussaan lauantaina Espoossa maaleitta jäänyt ToPV avasi tämän kauden maalitilinsä tosiaankin hieman turhan helposti heti pyhäpelin ensimmäisessä vaihdossa.
Muuten hyvin onnistunut SoVon maalivahti Nevzat Mustafa pudotti Juho-Teppo Bergin lähettämän kaukolaukauksen jäljiltä pallon huolimattomasti eteensä ja maalin edustalla kytännyt Ville Niskala livautti vieraat 1–0 johtoon.
Kotijoukkueen tasoitus syntyi vajaat kolme minuuttia myöhemmin. Kauden ensimmäisen liigaottelunsa pelannut Gezim Voca osoitti vanhan tutun maalivainunsa olevan tallella, kun hänen hallittu ohjauksensa sujahti vierasjoukkueen verkkoon.
– Oikein mukavalta futsalin pelaaminen tuntui, vaikka yhtään en ole vielä päässyt joukkueen kanssa harjoittelemaan. Onneksi laji ja pelikaverit ovat tuttuja jo pitkältä ajalta ennestään, 26-vuotias Voca totesi ottelun jälkeen.
Voca on ollut joukkueensa, Pargas IF:n, tehokkain maalitykki myös edelleen jatkuvalla jalkapallokaudella. Hän on omalla panoksellaan ollut vaikuttamassa siihen, että paraislaiset ovat kauden loppumetreillä taistelemassa noususta jalkapallon Ykköseen.
– Muutama kierros on vielä jalkapallokautta jäljellä ja sen jälkeen on taas aika keskittyä SoVon mukana futsaliin, kahden lajin turkulaistaitaja ennakoi.

Paikallista liigahistoriaa

SoVon paremmuudesta ei sunnuntain ottelussa jäänyt epäselvyyttä, vaikka vierasjoukkue harasikin uhrautuvalla pelillään sinnikkäästi vastaan. Lopulta kuitenkin Arber Istrefin ja Mergim Bushin tehot olivat torniolaisille liikaa.
Mainittujen herrojen lisäksi sovolaisista nimensä maalintekijätilastoon kirjauttivat Rinor Karaqi ja Vilho Ståhlström . Tulokaspelaaja Karaqille osuma oli hänen liigauransa ensimmäinen ja hienoa syksyä pelaavalle Ståhlströmille jo kolmas.
Tehopisteputkeaan jatkoi myös SoVon toisena pohjapelaajana kierroksesta toiseen väkevästi esiintyvä Antti Korhonen . Hän tarjoili pitkän avaussyötön Ståhlströmin iskemään 5–1 johtomaaliin, vaikka tilastoihin syöttöpinna aluksi merkittiinkin maalivahti Mustafan nimiin.
Ottelun loppuminuuteilla tehtiin somerolaisen liigafutsalin historiaa, kun kenttäpelaajina kirmaili samanaikaisesti kaksi oman paikkakunnan juniorikasvattia. Jasper Joosela sai tililleen uransa ensimmäisen liigavaihdon aikuisten sarjassa ja Elmeri Andersson pääsi kentälle toisen kerran tällä kaudella.
SoVon ensimmäisellä pääsarjakaudella (2011–12) kentällä nähtiin hetkittäin kaksi somerolaisseuran omaa kasvattia, kun kokoonpanossa olivat mukana maalivahti Matti Ryhtä ja kenttäpelaaja Juho Pettersson .

Alkukierrokset yli odotusten

Futsal-Liiga jäi sunnuntain kierroksen jälkeen lähes kolmen viikon mittaiselle maajoukkuetauolle. SoVo palaa liigataistoihin lokakuun 16. päivänä Turun Pallokerhon kotikentällä.
– Nyt tauon aikana me pääsemme vihdoinkin harjoittelemaan erilaisia joukkuekuvioita, kun tähän asti olemme olleet lähinnä yksilötaitojen varassa.
– Kauden lähtökohtiin nähden seitsemän sarjapisteen saalis neljältä ensimmäiseltä kierrokselta on aivan erinomainen suoritus; selvästi parempi kuin mitä uskalsimme odottaa, Ihalainen sanoi.

Somerolaista voimaa: SoVon omat kasvatit Jasper Joosela (13) ja Elmeri Andersson (16) hätyyttelivät loppuhetkillä torniolaismaalia.

Sovon tehosaldot

Arber Istrefi 2+2=4 (+5/-1=+4)
Mergim Bushi 1+2=3 (+6/-1=+5)
Gezim Voca 1+0=1 (+3/-0=+3)
Rinor Karaqa 1+0=1 (+2/-0=+2)
Vilho Ståhlström 1+0=1 (+1/-0=+1)
Antti Korhonen 0+1=1 (+4/-1=+3)
Guri Qerimi (+2/-0=+2)
Jimi Kyytsönen (+1/-0=+1)
Pyry-Ville Korhonen (+0/-0)
Elmeri Andersson (+0/-0)
Jasper Joosela (+0/-0)
Valdrin Seferi (+0/-1=-1)
Maalivahti: Nevzat Mustafa; peliaika 40.00 (+6/-1)
Varoitus: Istrefi (2.)