Yhdet kilpailut, kaksi Lampista ja kaksi Suomen ennätystä

0
Mico Lampinen.

Teksti Aulis Tiensuu

Raaseporin Karjaan heittokentällä nähtiin tiistai-iltana ainutlaatuinen urheilun tähtihetki, kun veljekset Max ja Mico Lampinen tekivät tunnin sisällä molemmat uudet Suomen ennätykset. Maxin viisikiloinen moukari lensi M17-sarjan SE-tulokseen 80,96 ja Micon puolitoistakiloinen kiekko P15-sarjan SE-tulokseen 58,97.

Max Lampisen ennätysheitto syntyi kolmannella kierroksella. Unkarin Miklós Csekön nimissä olevasta maailman tilaston tämän vuoden kärkituloksesta 81,13 Lampinen jäi vain 17 senttiä. Ehjässä heittosarjassa oli kolme muuta yli 79 metrin heittoa. Toiseksi tuloksella 70,06 heitti Maxia kaksi vuotta nuorempi Nurmijärven Yleisurheilun Aatu Kangasniemi.

Mico Lampinen paransi heti ensimmäisellä 55,28 kantaneella heitollaan omaa vajaan viikon vanhaa ennätystään. Neljännellä tuli 22 senttiä lisää, mutta se jäi vielä 30 senttiä Juha Tuokon SE:stä, kunnes sitten viidennellä syntyi tuo huippuheitto 58,97. Tulos on myös 15-vuotiaiden maailmantilaston tämän vuoden kärkiheitto, sillä aiempi kärkikaveri oli Etelä-Afrikan Zak Naude tuloksella 57,78. Vielä viimeiselläänkin Mico Lampinen heitti 57,27.

Seuraavat kilpailunsa Lampisen veljekset heittävät viikonloppuna Tampereella. Kun kauden tärkeimmät kilpailut ovat ohi, niin he hakevat vaihtelua vanhempien ikäsarjojen eri painoisista välineistä. Valmentaja-isä Tero Lampisen mukaan Mico kokeilee seuraavaksi 19-sarjan 1,75 kilon kiekkoa, jossa samaisella Tuokolla on vuonna 1994 heitetty 15-vuotiaiden SE-noteeraus 48,56.