Yksityinen pieneläinklinikka Somervet avaa tiistaina

0
Somervetin avointen ovien päivänä riitti vilskettä. Kuvassa shetlanninlammaskoira Veeti ja Eeva-Kaisa Korpunen sekä Moona Eskonen ja siperianhusky Aimee sekä tiskillä Kimmo Roito ja Satu Aalto.

Somerolla on oltu puolisen vuotta kunnallisen eläinlääkärin varassa, mutta ensi tiistaina avaa ovensa uusi yksityinen pieneläinklinikka Somervet.
– Kissat ja koirat ovat yleisimpiä asiakkaitamme, mutta tervetulleita ovat myös kanit ja jyrsijät, kertoo yrittäjä ja eläinlääkäri Aija Mehtälä.
Somervet tarjoaa nelijalkaisille pitkälle viedyn hoitoketjun.
– Tämä on aika lailla täyden palvelun talo. Todella harvoin joudutaan lähettämään potilaita jatkohoitoon muualle.
– Esimerkiksi laboratoriotutkimukset pystytään tekemään hyvin pitkälle itse. Lisäksi meillä on röntgen- ja ultraäänilaitteet. Teemme myös vaativaa pehmytosakirurgiaa ja hoidamme lähes kaikki ortopedisetkin vaivat, sanoo Mehtälä.
Entiset AB-Klinikan tilat on remontoitu uuteen uskoon ja laitteisto päivitetty.
– Meidän uusittu laitteistomme on nyt teknisesti parasta mitä voi saada, kertoo Mehtälä.

Somervetin tiloihin on tehty mittava remontti. Kuvassa leikkaussali.

Somervetissä työskentelee kaksi eläinlääkäriä ja kaksi hoitajaa.
Yrityksen omistava Aija Mehtälä on valmistunut eläinlääkäriksi 2009.
– Viimeiset kolme vuotta olen tehnyt pelkkää ortopediaa, mutta olen koulutukseltani pieneläinsairauksien erikoiseläinlääkäri.
Eläinlääkäri Jaana Hillgenillä on uraa takana vielä selvästi pidempi aika. Hänen erityisalaansa ovat muun muassa sisätautiongelmat.
Hoitajat ovat Laura Ruohonen ja Maija Haltsonen.
– Olemme kaikki vanhoja työkavereita Turusta, kertoo Mehtälä.
Somerolle ajellaan töihin Turku, Tarvasjoki, Aura -akselilta.

Somervetissä työskentelevät eläinlääkäri Jaana Hillgen (vas.), hoitaja Laura Ruohonen, eläinlääkäri Aija Mehtälä sekä hoitaja Maija Haltsonen.

Somervet on mihinkään ketjuun kuulumaton yksityinen pieneläinklinikka.
– Olen aina ollut yrittäjähenkinen. Nyt kun Somerolla tarjoutui hyvä mahdollisuus avata klinikka, niin tartuin tilaisuuteen, Mehtälä kertoo.
Hän sanoo yrityksensä erottuvan isompiin ketjuihin kuuluvista klinikoista esimerkiksi ketteryydellä.
– Olemme joustavia ja saamme tarjottua hoitoketjun huomattavasti köykäisemmin.
– Isommissa paikoissa on yleensä esimerkiksi asiakaspalvelussa henkilö, joka ei ole alan ammattilainen. Asiakas ohjataan soittamaan uudestaan asiantuntijalle ja ajanvarauksia voi tulla useita joka toimenpiteeseen.
– Meillä puhelimeen vastaa hoitaja tai eläinlääkäri, joten hoito saadaan polkaistua heti käyntiin.
– Olemme tiivis porukka ja siksi saamme luotua hoitoketjun nopeasti ja tehokkaasti.
Avoinna klinikka on arkipäivisin, ilta-aikoja on saatavilla kolmesti viikossa.

Laura Ruohonen ja Jaana Hillgen alkavat ottaa potilaita vastaan pinkin hoitopöydän äärellä ensi tiistaista lähtien.

Viime tiistaina Somervetissä vietettiin avointen ovien päivää, jossa parhaimmillaan oli jopa ruuhkaa. Uteliaita riitti, niin neli- kuin kaksijalkaisiakin.
– Lemmikkien määrä on lisääntynyt tosi paljon, mutta onneksi ei hoitoihin sitoutuminen ole ainakaan huonontunut. Ihmiset huolehtivat lemmikeistään ihan hyvin. Omistajat ovat nykyään myös hyvin tietoisia hoidoista, mitä on tarjolla.
– Eläinten kanssa ongelmana on, että ne eivät osaa kertoa vaivoistaan. Siksi ongelma on saattanut edetä pitkällekin, ennen kuin oireilu ymmärretään ja ongelmaan pystytään puuttumaan.
Avointen ovien päivänä huomasi, että uutta klinikkaa oli kaivattu. Väki jutteli innoissaan siitä, että enää ei tarvitse ajella naapurikuntiin tai kauemmaksi lemmikkien kanssa. Aikojakin varailtiin.
– Somerolaiset ottivat meidät kyllä todella lämpimästi vastaan! Olemme innolla valmiita aloittamaan yhteistyön nelijalkaisten kanssa. Ja sitä myötä varmasti omistajienkin arki helpottuu.