Ympyrän ja rinnakkaistien väli asvaltoitiin

0
Urakoitsija Peab Asfalt aloitti pintaamisen tiistaina ja sai päätökseen jo keskiviikkona. Enää puuttuvat vain ajoratamaalaukset.

Iloinen yllätys tienpidossa nähtiin tällä viikolla keskustassa. Helsingintien ja Joensuuntien yhdistävä maantie 2810 sai uuden asvalttipinnan. Tiistaina alkanut työ valmistui keskiviikkona.

Vanhaa asvalttipinta jyrsittiin pois maanantaiaamuna. Uusi pinta laskettiin noin 200 metrin matka rinnakkaistieltä liikenneympyrälle asti. Hyvä niin, sillä pätkä on jo vuosia muistuttanut väliin kyntöpeltoa syvine reikineen ja moninkertaisine lappupaikkauksineen.

Kuukausi sitten 10.8. Ely-keskus kertoi Somero-lehde ssä, että kyseinen ”tieosuus ei ole tämän vuoden päällystysohjelmassa”. Päällysteen osittain saanut Salkolantien länsiosa olisi ollut tiedon mukaan ainoa kohde, joka tänä vuonna oli jäljellä.

– Sitten varmistui, että yksi pieni kohde pystyttyttäisiin alueelta vielä ottamaan työn alle. Sopivan pieniä ei ole paljon, mutta Somerolta löytyi juuri oikea pätkä toteutettavaksi, kertoo kunnossapidon asiantuntija Veli-Pekka Pelttari Varsinais-Suomen Ely-keskuksesta.

Pelttari myöntää, että Someron teknisestä toimesta oltiin asiassa aktiivisia. Oli muistuteltu sopivasti.

– Sen verran yhteydenpidot auttoivat, että Someron osuus pistettiin listoille. Olihan se helposti rajattava kohde. Ei Varsinais-Suomesta montaa vastaavaa, 200 metrin pätkää löydy, Pelttari vakuuttaa.

Tieosuus saatiin nopeasti kuntoon. Sateet eivät haitanneet. Autoilijoille töistä koitui vain lyhyitä katkoja, kun ajamaan pääsi ainoastaan yhtä kaistaa kerrallaan.