Aapo Torkkola puhdistaa, vahaa, kiillottaa ja ehostaa autoja

0
Aapo Torkkolalla on työn alla amerikanrauta, jonka sen pääkaupunkiseudulla asuva omistaja on laittauttanut uuteen uskoon. Ensi keväänä omistaja lähtee sen kanssa baanalle.

Halli haussa

38-vuotias Aapo Torkkola on ollut harras autoharrastaja vuodesta 2001. Hän on tuunannut, vahannut, hoitanut autoja, tehnyt detailing-hommia sivutoimena päivätyön ohessa vuodesta 2015 toiminimellä BDC Detailing. Kesästä lähtien autojen hoito ja ehostus on ollut hänen päätyönsä.

– Firman nimi juontaa juurensa meidän autoharrastusporukkaan nimeltään BDC Familia (Balls Deep Crew). Se alkoi 2005 neljän kaverin kiinnostuksesta laittaa autoja kuntoon. Vuosien saatossa ollaan tehty kaikenlaista autojen kanssa, sanoo joukon ainoa somerolainen, joka halusi yrityksensä nimellä kunnioittaa ja tuoda esiin poppoon työtä.

Torkkola tarjoaa ajoneuvojen pesu-, vahaus- ja kiillotuspalveluita, kestopinnoitteita ja muuta autojen puunaukseen liittyvää. Toistaiseksi töitä tehdään väliaikaisissa tiloissa.

– Annan asiakkaille myös vinkkejä ja hoito-ohjeita, jotta autosta huolehtiminen jatkuu senkin jälkeen, kun auto ajetaan täältä hallista pois, kertoo Torkkola, jonka hyllystä löytyy monia suomalaisia tuotteita, mutta myös esimerkiksi saksalaista tuotantoa.

– Tarkoituksena on suojata autoa, että se kestää pitempään puhtaana ja puhtaanapito helpottuu. Vahatulta tai pinnoitetulta pinnalta on helppo poistaa tuoreeltaan esimerkiksi lintujen ulosteet, jotka polttavat nopeasti jäljen.

– Auton jälleenmyyntiarvo kin pysyy paremmin ja menopeli on helpompi myydä. Ensivaikutelma on tärkeä autoissakin.

Esteettisyydellä on merkitystä.

– Samaa fiilistä, jota olen saanut kiiltävästä lopputuloksesta, haluan antaa muillekin.

Ajovalojen puhtaus, kirkkaus on syytä olla kunnossa iltojen pimetessä. Ajovaloumpiot ennen käsittelyä sekä sen jälkeen.

Torkkola kunnostaa myös sameaksi kuluneita ajovaloumpioita.

– Syyskeleillä huomaa, miten tärkeää on pitää ajovalot puhtaina. Se lisää turvallisuutta.

Aapo Torkkola hakee yritykselleen toimitilaa, jossa olisi kunnon tilat pestä ja kuivattaa autoja. Samassa yhteydessä olisi pieni myymälä. Sellainen, josta voisi myös hankkia tuotteita, joilla auton puhtaanapito ja kiilto pysyvät paremmin kuosissa.

Hän etsii noin 100–150 neliön hallia Somerolta.

– Jos ja toivottavasti saan isommat ja paremmin toimivat tilat, niin voin ottaa vastaan myös autojen ulkopesuja. Mutta pääasiallinen työni on kuitenkin vanhojen pinnoitteiden poisto ja uusien laitto.

Hän on saanut toimeksiantoja Somerolta ja lähitienoilta, mutta myös pääkaupunkiseudulta ja Turun suunnasta.

– Yhteistä kaikilla asiakkailla on ollut se, että he arvostavat omaa autoaan niin paljon, että haluavat huolehtia siitä merkkiin, malliin tai ikään katsomatta, toteaa Torkkola.

Aapo Torkkolalla on kokemusta myös liikenneopettajan ja ajokokeiden vastaanottajan töistä.