Ari Kujansuu jää pois Sporttikoneen toiminnasta, Pasi Nieminen jatkaa omistajuutta

0
Sporttikoneen omistajuuksiin tuli muutoksia, kun Ari Kujansuu jättäytyy pois yhtiöstä.

Kaarjoki Oy ja Jarkko Kettula tulevat keralle omistajiksi kehittämään yhtiötä

Pienkoneiden vähittäismyyntiin ja huoltoon erikoistuneen Sporttikoneen toinen pääomistaja Ari Kujansuu jättäytyy pois yrityksen toiminnasta ja on myynyt omistuksensa. Hän jatkaa työskentelyä vuoden loppuun asti.

Uudessa järjestelyssä 45 prosenttia osakkeista siirtyy kaarinalaiselle metallialaan erikoistuneelle Kaarjoki Oy:lle ja 5 prosenttia Sporttikoneen Salon myymälässä työskennelleelle Jarkko Kettulalle. Toimitusjohtaja Pasi Niemiselle jää 50 prosenttia.

Keskustelut omistusjärjestelystä käynnistettiin viime vuoden lopulla, kun Ari Kujansuu ilmaisi halunsa luopua osakkeistaan sekä jättäytyä pois yrityksen operatiivisesta toiminnasta.

– 30 vuotta pienkonekaupassa tuntui riittävältä tässä kohtaa. Tuli tunne, että työtunnit ovat kohdaltani täynnä – vaikka ihan vielä ei eläkeiässä ollakaan, Ari Kujansuu kertoo.

– Kun vielä löytyi ostaja, jonka kanssa näkemykset yhtiön tulevaisuudesta olivat yhteneväiset ja joka haluaa kehittää firmaa edelleen eteenpäin, niin päätöksen tekeminen vauhdittui.

Sopivia ostajaehdokkaita kartoitettiin yrityksen hallituksen johdolla pitkin kuluvaa vuotta. Keskusteluja käytiin useamman tahon kanssa.

Lopulta syyskuussa palaset loksahtivat kohdalleen. Kaarjoki Oy:n kanssa saavutettiin yhteisymmärrys kokonaisuudesta.

– Heillä on erilainen toimiala, metalliala, mutta he näkivät mitä mahdollisuuksia Sporttikone voi antaa, toteaa Pasi Nieminen, ja sanoo Kaarjoki Oy:n olleen Sporttikoneen asiakkaana.

Kaarjoki Oy:ltä Tomi Taipale ja Juha Käkönen tulevat mukaan yhtiön hallitukseen, ja ovat sitä kautta aktiivisesti kehittämässä yrityksen toimintaa. Paimiolainen Taipale on projekteissa taustalla mukana.

Sporttikoneella on toimipisteet Somerolla, Salossa, Kaarinassa, Loimaalla ja Lohjalla. Marraskuussa avataan uusi toimipiste Tuusulaan. Sen myymäläpäällikkönä aloittaa Sporttikoneen tuore osakas, Jarkko Kettula.

– Olemme kehittäneet firmaa vuodesta 2002, perustaneet uusia liikkeitä ja saaneet Etelä-Suomen markkina-alueeksemme. Nollasta on päästy tähän pisteeseen, sanoo Pasi Nieminen.

Hän tuntee haikeutta, kun pitkäaikainen työpari, Ari Kujansuu, jää viereltä pois.

– Mutta toisaalta odotan innolla, mitä mahdollisuuksia uudet yhteistyökuviot tuovat mukanaan. Sieltä saadaan varmaan erilaista näkemystä, ja pystytään kehittämään uutta.

Nieminen sanoo Someron olevan tärkeä Sporttikoneelle.

– Täällä meillä on oma halli, tennis- ja sulkapallokentät. Somerolla on laajennetut palvelut; ja siten halutaan jatkaa. Someron erikoisuus ovat polkupyörät ja urheilutuotteet. Muualla keskitytään pienkoneiden: ruohonleikkureiden, moottorisahojen ja mönkijöiden myyntiin, huoltoon ja varaosiin.

– Somero on yhtiön kotipaikka ja sen juuret ovat Somerolla, sanoo Nieminen ylpeänä.