Ella Torkkola opiskeli uuteen ammattiin

Keväällä 2020 Ella Torkkola havahtui opiskelunnälkään. Rahoitusneuvoja ja neljän lapsen äiti etsi erilaista sisältöä elämään.

Pankissa 15 vuotta töitä tehnyt Torkkola halusi opiskella, mutta aihe oli avoin.

– Ajattelin, että syventäisinkö tietojani ja hakisin kauppakorkeaan tai lukemaan ylempää ammattikorkeakoulututkintoa. Mietin, että minähän olen vetänyt ryhmäliikuntatunteja vuosikaudet. Jos opiskelu liittyisikin siihen, kertoo Ella Torkkola, joka vetää muun muassa lempeää Yinjoogaa, pallojumppaa, footbicia ja spinningia.

Hän äkkäsi, että hierojana hän voisi syventää taitojaan, ja hänellä saattaisi olla annettavaa muille. Pehmeät arvot ja itsensä, oman kehon kuunteleminen ovat hänelle itselleenkin tärkeitä.

– Halusin oppia ihmiskehosta; sen toiminnasta ja miten voi auttaa toista rentoutumaan.

Torkkola lähti opiskelemaan hierojaksi Turun Hieronta-akatemiaan. Päivät hän uurasti töissä ja opiskeli iltaisin.

– Aapo hoiti lapsia illat kotona. Apuna olivat myös isovanhemmat.

Ella Torkkola on ottanut asiakkaita vastaan opiskelujen ohessa tammikuusta lähtien. Hän suoritti tänä keväänä hierojan perustutkinnon. Nyt käynnissä ovat syventävät opinnot. Parhaillaan hän suorittaa hieronnan näyttötutkintoa. Joulukuun alussa sen pitäisi olla valmis.

Syyskuun alussa hän avasi oman yrityksen Hieroja Ella Torkkolan Takalankujalle. Hän on vuokralla rakennuksessa, jossa toimivat myös MajuriMove ja TNSport.

Ella Torkkola tekee klassista hierontaa, jossa pehmytkudosta käsitellään erilaisin ottein.

– Lihasta rentoutetaan, avataan lihasjumeja ja lievitetään stressiä. Eli kun jossain päin kolottaa, niin hieroja auttaa.

Töitä hierojalla riittää, kun arjessa ei juurikaan enää liikuta. Päätetyö tuntuu niskassa ja hartioissa.

Torkkola tähdentää, ettei tarvitse olla varsinaista vaivaa. Hierojalle voi lähteä rentoutumaan, antaa aikaa ja hemmottelua itselleen.

– Tarjoan rauhallisen hetken ja tilan, jossa voin hoitaa ja kuunnella asiakasta, ja antaa asiakkaalle aikaa kuunnella itseään ja kehoaan. Hidastamista tarvitaan, kun virikkeitä tulee paljon niin töissä kuin vapaa-ajalla. Täällä voi rauhoittua.

Torkkola hieroo arkipäivisin. Illat ja viikonloput on varattu perheelle, harrastuksille, myös jumppien vetämiselle.

– Minulla on sähköinen ajanvarauskalenteri, eli sieltä voi katsoa sopivan ajan ja varata sen vaikka iltamyöhään omalla koneella. Puhelimellakin voi soittaa tai lähettää viestin. Jos olen varattuna, soitan takaisin, kun vapaudun.