Euroopan nuorilla kova taso, Kosonen mukana äänestyksessä

0
Raisiolainen Someron Esaa edustava Silja Kosonen viihtyy Haunisten altaan ympäristössä ulkoilemassa. Parin vuoden ajan hän on käynyt myös alueen frisbeegolfradalla.

Teksti Aulis Tiensuu

Euroopan nousevan tähden Rising Star -kilpailussa Suomen Silja Kososen ja Saga Vannisen saama äänimäärä ei riittänyt kolmen parhaan finalistin joukkoon.

Kolmen parhaan joukkoon äänestettiin Irlannin Rhasidat Adeleke , Hollannin Femke Bol ja Iso-Britanian Keely Hodgkinson . Heistä voittajaksi valittiin 400 metrin aitojen olympiapronssimitalisti sekä kaksinkertainen naisten EM-hallikultamitalisti Bol, joka teki aidoissa N22-sarjan Euroopan ennätyksen.

Hodgkinson ja Abeleke kuuluivat 19-ikäluokkaan kuten Suomen kaksikkokin. Heistä Hodgkinson juoksi olympiakisoissa 800 metrillä hopeaa nuorten Euroopan ennätyksellä ja voitti naisten Euroopan mestaruuden. Abeleke puolestaan voitti kaksi nuorten Euroopan mestaruutta ollen näin saavutuksiltaan heikompi kuin Euroopan ja maailmanmestaruudet voittaneet Kosonen ja Vanninen.

Tulokset julkaistiin Sveitsin Lousannessa järjestetyssä palkintogaalassa.