Helmi laajentaa: man cave ja oma vaatemallisto

0
Anita Hallapelto ja nelikuinen Onni sisustavat Helmeen uutta miesten tilaa.

Muotiputiikki Helmen myymälä sai 30 neliömetriä lisätilaa. Yrittäjä Anita Hallapelto vuokrasi tilan kiinteistön omistavalta Timo Ilmoselta. Uuteen tilaan on tekeillä man cave eli miesten ”luola”.

– Tila on pyhitetty kokonaan miehille, eli tuon tänne muun muassa sohvat ja jukeboxin, kertoo Hallapelto.

Jo nyt rekeiltä ja hyllyiltä löytyy miesten vaatteita ja miehiseen tyyliin sopivia sisustustavaroita.

Muotiputiikki Helmi muutti Someron ”sydämessä” sijaitsevasta 50 neliön tilasta nykyisiin tiloihinsa keväällä 2018, jolloin pinta-ala kasvoi 393 neliöön. Heti seuraavana vuonna Hallapelto vuokrasi liikkeelleen lisätilaa ja laajensi tuotevalikoimaansa. Silloinen laajennus oli noin 40 neliömetriä ja se pyhitettiin jenkkityyliselle fiftaritavaralle, lähinnä sisustusesineille. Myös sen jälkeen on Hallapelto hankkinut lisätilaan muun muassa varastolle.

Nyt elämyskohteen ja myymälän pinta-ala on yhteensä yli 500 neliömetriä.

Tänä vuonna Anita Hallapelto lanseeraa myös oman vaatemalliston.

– Myynnissä on jo nyt itse suunnittelemiani vaatteita, mutta lähiaikoina saamme asuihin myös oman tuotemerkin Muotiputiikki Helmi Fabrique France , kertoo Hallapelto.

Nimikin sanoo, että tuotteet valmistetaan Ranskassa.

– Yli kymmenen vuotta sitten suunnittelin jonkin aikaa itse vaatteita, jotka valmistettiin Pariisissa. Siellä minut muistettiin yhä ja käynnistimme toiminnan nyt uudelleen.

Hallapelto on suunnitellut enimmäkseen erilaisia mekkoja, mutta myös miesten t-paitoja lyhyellä ja pitkällä hihalla.

– Paidoissa on kiinnitetty huomiota erityisesti esimerkiksi siihen, että ne ovat tarpeeksi pitkiä, jos vaikka käyttäjällä on jonkin verran vatsaa. Kokojakin löytyy kuuteen XL:ään.

Niin paitojen kuin mekkojenkin suunnittelussa Hallapelto kuuntelee herkällä korvalla asiakkaitaan.

– Mekkoja on tehty tosi paljon esimerkiksi tästä kankaasta, jota kutsun ”luruksi”. Se on laadukasta ja mukavaa yllä, eikä sitä tarvitse silittää. Mukaan reissuun tai illanviettoon voi survaista vaikka varamekon käsilaukkuun, ja vetäistä sieltä suoraan päälle.

Hallapelto kertoo, että mekot ovat käyneet todella hyvin kaupaksi.

– Sain yllättäen myös yhteydenoton Ruotsista, yrittäjältä joka pitää siellä 50- ja 60-lukuihin erikoistunutta vaatemyymälää. Hän haluaa myymäläänsä näitä minun suunnittelemiani vaatteita, eli alan nyt sitten myös tukkuriksi naapurimaahan, iloitsee Hallapelto.

Matkailukohteenakin toimivalla kivijalkamyymälä Muotiputiikki Helmellä on myös nettikauppa. Hallapellon mukaan verkkokauppa tuottaa liikevaihdosta noin 30 prosenttia ja kivijalkaliike 70.