Höyhenten leijuntaa sekä tuttuja lauluja Mikkelinpäivän vauvakirkossa

0
Heidi Mäkinen (vas.) sekä Marjukka Lamppu olivat vauvakirkossa nuorimmaistensa Pertun ja Mislan kanssa.

Teksti ja kuvat Aino Kesäniemi

Someron kirkossa järjestettiin nyt syksyllä perinteinen vauvakirkko, joka tavallisesti on pidetty aina tammikuussa. Tänä vuonna se jouduttiin siirtämään kokoontumisrajoitusten vuoksi. Ajankohdaksi valikoituikin Mikkelinpäivä eli lasten ja enkelten päivä, minkä vuoksi vauvakirkon teemanakin olivat tänä vuonna enkelit ja höyhenet.
Jumalanpalveluksessa luettiin vuonna 2020 kastettujen seurakuntalaisten nimet, joita oli noin viisikymmentä. Kastetut saivat kotiinviemisiksi omat puiset kastelintunsa. Kirkon käytävillä olleilla sivualttareilla perheet saivat muun muassa etsiä enkelin siipien höyheniä ja sädekehiä sekä sytyttää kynttilän. Lisäksi laulettiin ja leikittiin tuttuja lauluja yhdessä lasten kanssa.
Vauvakirkossa paikalla olleet kolmen kuukauden ikäinen Misla Lamppu ja kaksi kuukautta vanha Perttu Mäkinen kastettiin seurakunnan jäseniksi viikko sitten. Jumalanpalveluksessa heidän omat kastelintunsa asetettiin kirkon kastepuuhun.
Someron seurakunnassa isosina olevat Venla Välttilä, Tuula Kyyrä, Maisa Noki ja Vanessa Havulahti olivat avustamassa vauvakirkossa.
– Meidän tehtävänä on toimia seurakunnan työntekijöiden apuna erilaisissa tapahtumissa sekä leireillä. Tärkeintä on olla läsnä ja pitää hyvää tunnelmaa ja ryhmähenkeä yllä. Leireillä me huolehditaan erityisesti oman ryhmän vetämisestä ja leirihurvelien järjestämisestä, nuoret kertovat.
Jumalanpalvelukseen osallistui lähes sata henkeä, mikä oli positiivinen yllätys seurakunnan työntekijöille.
– Ihmiset ovat kuitenkin olleet melko varovaisia osallistumaan kirkon tapahtumiin rajoitustenkin lievennyttyä, pohdiskelee kappalainen Lilli-Irmeli Hintsa .
– Seurakunnan kerhot ja muu toiminta, kuten perhekerho ja nuortenillat, ovat myös päässeet pyörähtämään käyntiin tänä syksynä. Sekä kerholaiset että työntekijät ovat olleet iloisia, kun toiminnassa on pystytty palaamaan lähes normaaliin.