Jari Käkönen on Vuoden Seuratyöntekijä

0
Jari Käkösen kukittivat Marjaana Sorokin (vas.) ja Saija Ahola.

Lounais-Suomen Liikunta ja Urheilu Liiku ry antoi Jari Käköselle Vuoden 2020 Someron seuratyöntekijän tunnustuksen. Koska maakunnalliset tilaisuudet jäivät koronan vuoksi pitämättä, tunnustuksen ojensivat Someron Liikunnan puheenjohtaja Marjaana Sorokin ja kaupungin vapaa-aikapäällikkö Saija Ahola. Tunnustus annetaan liikunnan ja urheilun hyväksi tehdystä arvokkaasta työstä.
Käkösellä on pitkä historia paikallisessa koripallossa Someron Esassa ja Arska Basket -joukkueessa.
– Aloitin koripallon pelaamisen lapsena FoKoPossa. Muutimme perheen kanssa Somerolle ollessani 12-vuotias ja koripalloharrastus jatkui 15-vuotiaana koripallokerhossa, kertoo Käkönen.
– Meitä aktiiviharrastajia oli sitten sellainen ronski kymmenen hengen kaveriporukka, kun vuonna 1984 lähdimme sarjaan.
Someron Esan nimissä Käkönen ehti pelata 25 vuotta. Nyttemmin hän on toiminut Arska Basketin taustavoimissa rahoituksen turvaajana, apuvalmentajana ja toimitsijana peleissä.
Nimensä Arska-Basket on saanut pääsponsorinsa Käkösten perheyrityksen Arskametalli Oy:n mukaan. Yritys toimii vahvasti myös Käkösen toisen rakkaan harrastuksen ja joukkueen Someron Urheiluautoilijoiden tukijana.
Somero-lehdelle 2016 antamassaan 50-vuotishaastattelussa Käkönen totesi, että hänen elämäänsä ovat pitkälti ohjailleet kolme asiaa: perheyritys Arskametalli, oma perhe ja urheilu.
Viimeksi mainitun tärkeyttä kuvaa hyvin muun muassa se, että miehen häissä yli 30 vuotta sitten häävalssia jouduttiin siirtämään vartin verran, kun koripallon EM-finaali meni jatkoajalle.