Kirjastonjohtajaksi Petra Julin Tampereen Teiskosta

0
Petra Julin saapuu Somerolle töihin itsenäisyyspäivän jälkeen.

Sivistyslautakunta valitsi Someron kaupunginkirjaston uudeksi kirjastonjohtajaksi Petra Julinin, joka asuu Tampereen Teiskossa. Hän työskentelee tätä nykyä kirjastonjohtajana Joensuun seutukirjastossa, joka toimii Kontionlahden, Lehmon, Enon ja Uimaharjun alueella.

Hän on ollut siellä töissä runsaan vuoden.

– Olin juuri ottanut työn vastaan Joensuussa, kun Someron kirjastonjohtajan virka tuli hakuun Tyysterin lähdön jälkeen. Nyt olen tajunnut, että Joensuu on melkoisen kaukana kotimaisemista, toteaa 51-vuotias Petra Julin.

Hän aikoo jatkossakin olla kirjoilla Teiskossa, mutta vuokrata työasunnon Somerolta.

Ennen Joensuun pestiä Petra Julin teki 15 vuotta kirjastotöitä Pirkanmaalla.

Petra Julin ottaa viran vastaan itsenäisyyspäivän jälkeen 7. joulukuuta.

– Somero kiinnostaa ja tuntuu kotoisalta. Minun isäni on kotoisin Kiikalasta ja sukua on siellä, selvittää Julin.

– Paikkakunnan kirjasto on itsenäinen ja hyvin hoidettu. Omatoimikirjasto on tarkoitus polkaista käyntiin vuoden 2022 aikana. Kunhan tekniset haasteet saadaan hoidettua, niin se onnistuu. Niin se onnistui Kangasalla ja myös täällä Itä-Suomessa, tietää Someron tuleva kirjastonjohtaja.