Kivimakasiinista, muraalista ja muusta…

0
Diana Knappsberg ja Matin Mustafa ovat ravintola Liljan yrittäjäpariskunta. Mukana auttavat Nora Khalifa (vas.) ja Aziz Amedi (oik.).

Kiitos ravintola Lilja kun olitte auki sunnuntaina lounasaikaan ja saimme nauttia hyvät ateriat.
Kolme nälkäistä miestä

Toimiiko Somerniemen uusi puhelinmasto?
Kysyjä

Juha Wiskarin ”Minun maailmastani” oli täyttä asiaa.
Missä on järki?

Kirkonmäen koulu.

Kirkonmäen koulun lopettamien ja rakennusten purkaminen kannattaa. Tällä tavoin hautausmaalle saadaan lisää tilaa.
Järkisyistä

Aika kaukaa on haettu, että Someron turistirysäksi voisi joku piirrelty seinä tulla. Nummisen kasvot Palman kallioon hakattuina tai ylipäänsä että saataisiin joku loistava turistirysä. Tarpeen toki olisi – joten ideoita, ideoita?
Sebastian

Tuollaisiin kohteisiin kuin Kivimakasiini jos piirrellään, niin seuraavaksi maalauspaikka saattaa olla vaikka kirkon seinä – eli ei piirrellä!
Suojelija

Kivimakasiinin pyhyys? Vieras ihminen voi Somerolle tullessaan kivimakasiinin huomata. Monet suhtautuvat siihen: On outoon paikkaan jäänyt joku vanha pytinki. Muraali voisi tehdä sen käytössä olevan näköiseksi. Ehkä joku turistikin eksyisi sinne. Minullakin kesti monta vuotta ennen kuin havaitsin sen olevan käytössä.
Esiin tuonti

Ihmisoikeusvaltioko? Suomessa en ole vielä kuullut, että millä tavoin sellaiset ihmiset esittävät koronapassin, joilla ei ole älykännyköitä tai tietokonetta ja kopiolaitteita. Entä erilaiset vammaisuudet, esimerkiksi näkövammaiset. Onko näillä ihmisillä oletusarvo, että pysyköön yhteistilaisuuksista pois. Mikä taho näistä yhdenvertaisuuksista jatkuvasti puhuu vailla todellisuutta?
Päättäjät kertokaa!

On se kumma kun Tokmannin pihalta pois tullessa ei ymmärretä katsoa Lamminniemen suuntaan. Painetaan sokkona eteen vaan. Joka viikko saisi uutta peltiä autoon, jos tarttis. Onneksi jarrut kunnossa.
Oikea ja vasen

Onpa harmillista, ettei seurakunta järjestä kaikille P. Laaksosen konserttia.
Ehkä jotain muuta

Seurakunta järjesti pari vuotta ennen koronaa ikäihmisten tasavuosisynttärisankareille yhteisiä juhlia. Koska pariin vuoteen ei juhlia ole pystytty järjestämään, niin päädyttiin korvaamaan menetys Petri Laaksosen konserteilla. Tilaisuudet on siis suunnattu tänä ja viime vuonna 70, 80 ja 90 vuotta täyttäneille ja heidät on sitä varten tilaisuuteen kutsuttu. Mutta ei meillä ole tarkoitus mitään ikäkontrollia ovilla kuitenkaan järjestää, saatika estetä ”ulkopuolisten” tulemista. Eli jos joku muukin haluaa tulla Laaksosta kuuntelemaan, niin eiköhän kirkossa tila heillekin riitä.
Olli Salomäenpää, kanttori